Primăria Capitalei a reactualizat lista clădirilor cu bulină roşie

La data de 31 ianuarie 2013, Primăria Municipiului Bucureşti a făcut publică lista actualizată a imobilelor cu risc seismic din Capitală.
Clădire cu bulină de risc seismic (Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
04.02.2013

La data de 31 ianuarie 2013, Primăria Municipiului Bucureşti a făcut publică lista actualizată a imobilelor cu risc seismic din Capitală. Nu mai puţin de 190 de imobile din Capitală prezintă un grad mare de pericol public, având risc ridicat de prăbuşire la cutremur la intensităţile corespunzătoare zonelor seismice de calcul, conform datelor primăriei.

Lista, care a fost publicată pe site-ul Primăriei, conţine 183 de imobile expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, corespunzând construcţiilor cu risc ridicat de prăbuşire la cutremure având intensităţile corespunzătoare zonelor seismice de calcul.

Pe de altă parte, lista include şi 302 imobile încadrate în clasa a II-a de risc seismic, clădiri la care probabilitatea de prăbuşire este redusǎ, dar la care sunt aşteptate degradări structurale majore la producerea unui cutremur, 70 de clădiri încadrate în clasa a III-a de risc seismic (construcţii la care sunt aşteptate degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structuralǎ, dar la care degradările elementelor nestructurale pot fi importante) şi 6 imobile încadrate în clasa a IV-a de risc seismic (construcţii la care răspunsul seismic aşteptat este similar celui corespunzător construcţiilor noi, proiectate pe baza prescripţiilor în vigoare).

Nu mai puţin de 1.632 de clădiri sunt încadrate în categorii de urgenţe, dar nu sunt neîncadrate în clasa de risc seismic corespunzătoare, iar 30 de clădiri au fost deja consolidate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor