Preşedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, audiat la parchet pentru privare de libertate

Preşedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu a fost audiat, la finele lunii ianuarie, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce doi membri PNŢCD l-au acuzat de lipsire ilegală de libertate. Procurorul de caz urmează să dea o soluţie în zilele ce urmează, au declarat surse din Parchet pentru Evenimentul Zilei.
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.02.2015

Preşedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu a fost audiat, la finele lunii ianuarie, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce doi membri PNŢCD l-au acuzat de lipsire ilegală de libertate. Procurorul de caz urmează să dea o soluţie în zilele ce urmează, au declarat surse din Parchet pentru Evenimentul Zilei.

Evenimentul pentru care a fost cercetat Pavelescu a avut loc în urmă cu doi ani când doi membri ai partidului, Aura Ungureanu şi Marian Popa, care doreau să participe la şedinţa Consiliului Naţional de Conducere (CNC) a PNŢCD, nu au fost lăsaţi să intre de către agenţii de pază, pe motiv că numele lor nu figurau pe lista de acces pe care Pavelescu o lăsase la intrare. Ulterior, cei doi au fost sechestraţi.

Avocatul Aura Ungureanu a povestit pentru „Evenimentul zilei” că, împreună cu Marian Popa, au încercat să participe la şedinţa Consiliului Naţional de Conducere (CNC), dar că nu li s-a dat voie să intre:

„La uşă era cineva care avea indicaţii precise cui să permită accesul, iar eu şi domnul Popa eram pe lista neagră. (...) Toţi participanţii se legitimau, înainte de a urca în sala de şedinţă, erau verificaţi pe listă, semnau şi apoi intrau”, a declarat Aura Ungureanu pentru evz.ro.

Avocata a mai relatat că profitând de o neatenţie a paznicului, a scos o foaie de hârtie şi a notat numele care erau pe listă, multe dintre acestea fiind aparţinând unor persoane despre care dra Ungureanu nu ştia să facă parte din CNC.

Ulterior, Aura Ungureanu, care a fost observată în timp ce copia lista, a fost înconjurată de gardieni care au somat-o să le dea hârtia pe care copiase numele.

„În holul hotelului erau camere video. Când au văzut ce fac mi-au spus că nu am voie să copiez şi mi-au cerut hârtia scrisă de mine. Am refuzat, am băgat hârtia imediat în poşetă şi am încercat să plec. Atunci au venit şi alţi gardieni, care pur si simplu au blocat uşa hotelului şi mi-au spus că nu îmi dau drumul până când nu le dau hârtia scrisă de mână”, a declarat avocata.

După un sfert de oră de certuri, Aura Ungureanu l-a sunat pe Marian Popa, care i-a venit în ajutor, fiind însă blocat şi el de gardieni. "Când să iasă, paznicii l-au blocat şi pe el, nu i-au dat voie să mai iasă. «Acum nici dumneavoastră nu mai aveţi voie să ieşiţi»”.

Potrivit sursei citate, au urmat apoi altercaţii între Popa şi bodyguarzii care îl împiedicau să iasă, iar Aura Ungureanu a apelat serviciul 112. „Am stat cam zece minute până a venit Poliţia. Ne-a găsit închişi. Poliţiştii au întrebat de ce nu ne lasă liberi şi atunci ne-au lăsat să plecăm. Am depus plângere a doua sau a treia zi”.

Aurelian Pavelescu a susţinut că gardienii hotelului i-ar fi reţinut pe cei doi pentru că ar fi furat lista de prezenţă şi că nu a avut cunoştinţă despre ce se întâmplă.

Articolul original poate fi citit aici

Reamintim că Aurelian Pavelescu este contestat de mai mulţi membri PNTCD, în special de seniorii partidului. La mijlocul lunii decembrie 2014, în jur de 50 de ţărănişti s-au strâns în faţa sediului PNŢCD, revoltaţi de decizia lui Pavelescu de a vinde sediul istoric al ţărăniştilor din str. Clemenceau.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor