Moştenire istorică a PNŢCD la mezat. Pavelescu se ascunde în clădirea partidului

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.12.2014

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, s-a baricadat joi în sediul partidului, pentru a evita să dea ochii cu membri mai vechi ai formaţiunii, veniţi să-i ceară socoteală pentru intenţia de a vinde clădirea de pe Clemenceau nr. 9 Bucureşti, sediul al PNŢCD de pe vremea lui Iuliu Maniu şi Ion Mihalache.

Potrivit B1 TV, Pavelescu ar fi convocat şedinţa CNC, pentru joi, la ora 12.00, pentru a cere aprobarea prin vot a acestei vânzări. Preşedintele PNŢCD şi-ar fi motivat decizia de a vinde imobilul prin faptul că acesta nu poate fi închiriat pentru a scăpa de taxele către Primăria Capitalei. Preţul de vânzare vehiculat ar fi de 400.000 de euro, în timp ce veteranii Partidului pretind că valoarea lui reală de piaţă ar fi de 2.000.000. de euro.

Revoltaţi de decizia lui Pavelescu de a vinde "istoria partidului", în jur de 50 de ţărănişti s-au strâns ieri în faţa sediului PNŢCD, pentru a face apel la conştiinţa celor ce urmau să voteze înstrăinarea clădirii din str. Clemenceau.

"Pentru a protesta faţă de mârşăvia vânzării istoriei noastre, ne-am adunat astăzi în faţa sediului central al PNŢCD peste 50 de ţărănişti (aproape dublu, se pare, faţă de “CNC”-ul adunat în clădire). Am făcut un ultim apel la conştiinţa celor care pretind că reprezintă partidul, un apel să nu-şi dea aprobarea pentru preconizata vânzare. Dar, mă rog, de unde atâta conştiinţă de ţărănist, când în sală erau persoane venite în partid de câteva luni, iar afară protestau membri fondatori?!", scrie una din participantele la protest, pe http://taranista.wordpress.com/

Aurelian Pavelescu s-ar fi baricadat în clădire şi a refuzat să poarte o discuţie cu ţărăniştii veniţi să ceară ca sediul, emblematic pentru trecutul partidului să nu fie înstrăinat iar la finele şedinţei, vânzarea a fost aprobată prin vot.

Redăm în continuarea apelul Clubul Naţional-Ţărănist către membrii PNŢCD, publicat de sursa citată:

"Situaţia din PNŢCD şi imobilul din Bucureşti, sector 1, str. Clemenceau nr. 9,

Stimaţi Domni,

Prin acest email, noi, cei care ne luptăm cu impostura lui Aurelian Pavelescu, vă rugăm să nu-i daţi acestuia votul Dumneavoastră pentru vânzarea imobilului din str. Clemenceau nr.9, sediul PNŢCD de pe vremea lui Iuliu Maniu şi Ion Mihalache. Preţul de vânzare vehiculat ar fi de 400.000 euro, dar valoarea sa reală este estimată la peste 2 milioane euro!

Suntem informaţi că joi la şedinţa CNC la care v-a convocat la ora 12:00, A. Pavelescu vă va cere aprobarea prin vot a acestei vânzări, pentru ca vineri 6 decembrie la notariat să perfecteze vânzarea, prezentând această aprobare.

Vă rugăm, în numele unei minime morale şi din motivele juridice mai jos prezentate, să vă împotriviţi prin orice mijloace.

În afara evidentelor argumente de ordin moral pentru a nu se vinde acest imobil, adevărat templu al celor care simt cu adevărat naţional-ţărănist, în care au activat înaintaşii noştri martiri ai închisorilor comuniste, va aducem şi următoarele argumente juridice:

Orice preşedinte PNŢCD ia decizii legale doar în perioada în care acestea au fost adoptate de către un BNC valid, adică înregistrat în Registrul partidelor politice (RPP), iar Pavelescu nu respectă această cerinţă impusă de lege. O adresă a Tribunalului Bucureşti afirmă faptul că orice modificare adoptată de către un congres al unui partid produce efecte doar după ce este aprobată definitiv şi irevocabil de către instanţa de judecată. Este şi cazul modificării componenţei conducerii oricărui partid.

În prezent, Pavelescu acţionează nestatutar şi nelegal. Majoritatea membrilor BNC înregistrat în RPP s-au separat de el, l-au exclus din partid şi în prezent acţionează pentru înlăturarea lui A. Pavelescu din fruntea partidului. Toate actele şi alegerile pretinselor congrese sau ale pretinselor şedinţe CNC sunt atacate în instanţă şi Pavelescu nu poate înregistra nimic în RPP.

Astfel, la pretinsul congres din 20 aprilie 2013, A. Pavelescu a retras acţiunea de înregistrare la RPP al Tribunalului Bucureşti. De asemenea, şi înregistrarea pretinsului congres din 2 noiembrie 2013 la care s-au ales o mulţime de vicepreşedinţi de la efemerii aliaţi de la PNL-IRL, în frunte cu Vlad Moisescu, este suspendată şi nici nu se va înregistra vreodată, ca şi pretinsul congres din 27 septembrie 2014, pe care îl vom contesta. Toate pretinsele congrese au vicii de organizare, convocare, reprezentare, componenţă, desfăşurare şi cvorum.Toate aceste adunări, căci nu pot fi numite congrese, au fost convocate, organizate şi desfăşurate în afara statutului şi a legii, aceste acţiuni nefiind realizate cu acordul BNC înregistrat în RPP, conform prevederilor exprese statutare.

Nici pretinsele Comitete Naţionale de Conducere din 2013 şi 2014, inclusiv acesta de joi 4 decembrie 2014, nu sunt statutare şi legale, iar hotărârile lor nu pot fi luate în considerare sau recunoscute, din mai multe motive, dintre care ne rezumăm a menţiona următoarele:

1. aceste şedinţe ale CNC nu au fost convocate de către BNC sau organizaţii conform prevederilor art. 32 al. 3 din statut (prevederea pentru preşedinte de la art.47/2/b fiind doar operativă şi întotdeauna ca urmare a convocării realizate conform prevederii de la art32/3, întrucât în text apare sintagma „în şedinţă”, adică preşedintele, dacă nu s-a stabilit altfel, aduce la cunoştinţa membrilor CNC detaliile concrete privind locul şi data/ora şedinţei respective);

2. componenţa acestor pretinse CNC este în majoritate nestatutară şi nelegală, întrucât majoritatea preşedinţilor organizaţiilor judeţene sunt interimari numiţi nelegal, fără aprobarea BNC-RPP, conform prevederilor statutare de la art.46/1/x şi, în plus, au şi mandatul expirat şi toţi vicepreşedinţii aleşi în congrese nevalidate de Tribunalul Bucureşti nu au dreptul să voteze în această calitate, mai ales în chestiuni patrimoniale.

Cele de mai sus arată clar că A. Pavelescu acţionează abuziv şi ilegal.

În domeniul patrimonial, Statutul PNŢCD prevede clar că prerogativele aparţin BNC (art.46/1/s). Orice vot favorabil privind înstrăinarea de patrimoniu, dat de vreun pretins BNC neînregistrat în RPP sau de vreun pretins CNC, aflat în situaţia de mai sus, este nelegal şi atrage răspunderea civilă a tuturor celor care au aprobat, precum şi răspunderea penală a celor care nu aveau calitatea să o facă. În cazul CNC, pentru cei care votează fără a deţine legal calitatea de membru, apar şi alte aspecte penale. Aparenţa de legalitate dată de alegerea într-un congres nu îndreptăţeşte pe nimeni să voteze, atâta timp cât respectivul congres nu este validat în justiţie.

Noi, alături de majoritatea membrilor BNC, vom ataca imediat în civil şi, după caz, în penal orice tranzacţie privind patrimoniul PNŢCD.

Imobilul din str. Clemenceau nr.9 are o încărcătură spirituală şi morală cu totul specială pentru orice naţional-ţărănist veritabil. Numai infiltraţi străini de partid şi de istoria sa se pot gândi la vânzarea lui. Există alte soluţii de utilizare a acestui imobil, astfel încât să fie de folos partidului.

În altă ordine de idei, având în vedere caracterul continuu abuziv şi nelegal al conducerii PNŢCD reprezentate de către A.Pavelescu, vă chemăm pe toţi, lăsând deoparte orice disensiuni din trecut şi din prezent, să ne unim şi să ţinem un congres de unificare real, comun, deschis tuturor opţiunilor, şi, în spiritul respectului reciproc, să alegem o conducere onorabilă, care să fie urmată de către toţi membrii PNŢCD, reuşind astfel, după 6 ani de luptă, înlăturarea acestui impostor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor