Liberalii îşi consolidează poziţia în Parlament. Blaga, în curând al doilea om în stat?

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga
Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga (Epoch Times România)

Liberalii se grăbesc să ia frâiele puterii şi desfăşoară negocieri intense în Parlament, care se pare că încep să se concretizeze. Duminică, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL de la Senat, PDL-istul Dumitru Oprea a ieşit la rampă şi a anunţat că liberalii ar avea o majoritate negociată, iar la nivel informal este vehiculată varianta preluării şefiei acestei camere de către Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Dumitru Oprea, liderul grupului fostului PDL din Senat, dă asigurări că, în curând, "grupurile de forţă" vor fi inversate. Întrebat dacă liberalii au obţinut suficiente voturi pentru a deveni majoritari, Dumitru Oprea a replicat: "Eu zic că da. Avem suficiente încât să devenim majoritari" - confirmând astfel negocieri purtate cu "succes".

Însă, senatorul PNL a evitat să confirme oficial dacă demersul PNL vizează preluarea şefiei Senatului de către Vasile Blaga. La rândul său, liberalul Ludovic Orban a precizat că schimbarea preşedintelui acestei camera va avea loc doar atunci când există "garanţia" că liberalii au majoritate.

Şi în Camera Deputaţilor lucrurile au început să se mişte. Ludovic Orban, care este şi liderul deputaţilor PNL, a anunţat duminică, la finalul şedinţei, deschiderea pentru a primi parlamentari independenţi afiliaţi, primul dintre aceştia fiind deputatul de Diaspora, Aurelian Mihai.

"Nu pot să vă ascund că am avut discuţii cu mai mulţi parlamentari care deja şi-au exprimat intenţia de a activa ca independenţi în grupul parlamentar al PNL şi numărul acestora va fi în creştere (...) Toţi cei care vor veni alături de noi îi veţi afla în momentul în care vor face declaraţiile în plenul Camerei Deputaţilor, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a subliniat faptul că pentru a obţine majoritatea în Camera Deputaţilor, liberalii vor purta negocieri cu toate grupurile parlamentare în afară de PSD, precum şi în mod individual cu deputaţii din toate formaţiunile politice.

Liderul deputaţilor fostului PDL, Tinel Gheorghe, a estimat că moţiunea de cenzură care va dărâma Guvernul Ponta 4 ar putea fi introdusă la începutul sau la mijlocul lunii aprilie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne