Preşedintele Iohannis respinge o falsa cerere de graţiere a lui Ovidiu Tender

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Aflat după gratii pentru căpuşarea Rafo-Carom, afaceristul Ovidiu Tender susţine că cineva a trimis în numele său o cerere de graţiere lui Klaus Iohannis, cerere respinsă de preşedinte, relatează evz.ro.

Potrivit sursei citate, Administraţia Prezidenţială i-a răspuns lui Ovidiu Tender la falsa cerere de graţiere, precizând că solicitarea nu poate fi aprobată, pe motiv că dosarul afaceristului este incomplet. Potrivit soţiei omului de afaceri, în scrisoarea primită miercuri de la Direcţia de Comunicare a Preşedinţiei, lui Ovidiu Tender i se cere să completeze cererea cu documente.

Soţia lui Ovidiu Tender, Nicole Tender, a comentat pe marginea acestui subiect, la România TV, susţinând că cererea pare a face parte din strategia cuiva, având în vedere că vor urma foarte multe acţiuni judecătoreşti în perioada imediat următoare.

„După cum arată scrisul din această cerere, este făcută de o persoană cu studii ample. Orice criminalist sau criminolog îşi da seama că este vorba despre o persoană cu studii superioare, chiar dacă a vrut să dea senzaţia că soţul meu este un agramat, făcând peste 25 de greşeli de ortografie. Poate că ştiu a cui strategie este şi poate că într-o zi am să spun (...) Vom formula plângere penală in rem, pentru că nu cunoaştem persoana şi o s-o deferim organelor statului, chiar dacă ultimelor noastre plângeri penale nu li s-a dat curs de ani de zile”, a declarat Nicole Tender.

La rândul său, Ovidiu Tender precizează, printr-un comunicat de presă remis de Tender Group, că nici el, nici familia sa şi nici avocaţii care îl reprezintă nu au redactat şi trimis niciodată o astfel de cerere de graţiere preşedintelui României Klaus Werner lohannis.

„Cel sau cei care au făcut acest lucru au comis un fals, infracţiune aflată sub incidenţa Codului Penal, drept urmare voi face o plângere penală în acest sens prin avocaţii mei”, susţine Tender.

Ovidiu Tender a fost condamnat la închisoare în data de 8 iunie, fiind acuzat de spălare de bani, abuz în serviciu şi înşelăciune. Pedeapsa pronunţată de instanţă a fost de 12 ani şi 7 luni de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Marian Iancu, la 13 ani şi opt luni de detenţie. Instanţa a mai dispus ca cei doi să achite, alături de ceilalţi inculpaţi, prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la începutul anilor 2000 companiei RAFO-CAROM.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne