Cumetrii la nivel înalt. Cel mai nou consilier al lui Iohannis naş al şefului SRI

Fostul ministru de interne Constantin Dudu Ionescu
Fostul ministru de interne Constantin Dudu Ionescu (Wikipedia)

Ajuns şeful unuia din cele mai importante instituţii în stat, liberalul Eduard Hellvig este legat de fire mai mult sau mai puţin vizibile de unii dintre oamenii pe care Klaus Iohannis i-a promovat în echipa sa.

Într-un articol publicat joi pe hotnews, jurnalistul Dan Tăpălagă arată că ultimul intrat în echipa consilierilor de stat, Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de interne în guvernarea CDR este un personaj nu doar controversat ci şi apropiat de Hellvig. Astfel, actualul şef al SRI a fost consilierul fostului ministru de interne în 1999, iar Dudu Ionescu, care, în calitate de consilier de stat, va fi director al Oficiului Informaţii Integrate din cadrul Departamentului Securităţii Naţionale de la Cotroceni, este naşul de cununie al şefului SRI.

Helvig a lucrat nu doar cu Dudu Ionescu, ci şi într-o firmă condusă de Dan Mihalache, un alt consilier prezidenţial extrem de controversat. Actualul şef al SRI a avut contract de consultanţă cu firma SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, al cărei administrator a fost Dan Mihalache, până în 2011, arată Dan Tăpălaga.

Mai mult sau mai puţin între paranteze, merită remarcat că până să fie numit consilier la Cotroceni, Constantin Dudu Ionescu a figurat ca asociat într-o firma cu Ovidiu Tender, condamnat în prima instanţă la închisoare. Tender, patron al Prospetiuni S.A., este unul dintre personajele implicate în distrugerea RAFO ONESTI.

"Constantin Dudu Ionescu figura, până să fie numit consilier de stat la Cotroceni, asociat într-o firmă cu Ovidiu Tender, condamnat în primă instanţă la 11 ani de închisoare. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului din data de 28.11.2014, Constantin Dudu Ionescu era asociat la Codecs SA cu 2,414% din acţiuni, alături de firma controlată de Ovidiu Tender - Prospecţiuni SA (50,991%), şi alţi 18 acţionari. Între timp, Dudu Ionescu pare să fi ieşit din firmă deoarece nu mai figurează la Registrul Comerţului în firma Codecs.", scrie jurnalistul HotNews.

Constantin Dudu Ionescu a rămas în memoria colectivă ca cel care, în anul 1998, în calitate de ministru interimar al apărării, a lansat ideea unei amnistii generale legate de evenimentele din 89, spre indignarea societăţii civile şi a organizaţiilor de revoluţionari.

Articolul original despre consilierii lui Iohannis şi relaţiile care îi leagă poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.