Soţul Alinei Bica, cercetat sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

DIICOT
DIICOT (facebook.com)
Andrei Pricopie
03.06.2015

UPDATE. Soţul Alinei Bica, Mircea Octavian, a fost audiat miercuri, timp de mai multe ore, la sediul DIICOT Braşov, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. La finalul audierilor, procurorii au decis că acesta va fi cercetat sub control judiciar.

Potrivit b1.ro, procurorul şef al DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, a dat mai multe detalii despre acest caz:

"În cauză există bănuiala rezonabilă că suspectul Bica Mircea Octavian a comis prin intermediul societăţii sale două infracţiuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 88.000 de lei şi o tentativă la infracţiunea de evaziune fiscală.

Gruparea care este cercetată şi care este compusă din mai multe presoane fizice şi persoane juridice utiliza pentru acvtivităţile ei un număr de trei societăţi comerciale care beneficiau de lucrări publice. Pentru a scădea impozitul pe profit şi tva au fost create două societăţi de tip conductă şi o societate de tip fantomă prin intermediul cărora erau înregistrate operaţiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate în cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri ale unor unităţi bancare.

Ancheta a pornit ca urmare a unei sesizări a Direcţiei Generale Antifraudă fiscală şi prejudiciul estimat până în acest moment este de 3,4 milioane de lei.Domul Bica nu este implicat în activităţile grupului şi în circuitul evazionist. Firma sa a relaţionat cu una dintre societăţile din grup. Firmele principale ale grupului aveau domeniu de activitate, celelalte erau firme care nu aveau domeniu de activitate. Declarativ erau tot în domeniul construcţiilor.

Activitatea infracţioanlă a început în luna decembrie 2010, ultimele retrageri în numerar având loc la începutul anului 2014. În total vor fi audiate 11 persoane".

* * *

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti, efectuează miercuri dimineaţa mai multe percheziţii în judeţul Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este vizat şi soţul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro.

Oamenii legii au descins în 10 locaţii din municipiul Braşov şi din Făgăraş, la mai multe firme, urmând ca 11 persoane să fie duse la audieri, printre care şi soţul Alinei Bica, Mircea.

În dosar sunt vizează trei companii importante din Făgăraş, din domeniul construcţiilor, care utilizau două firme fantomă din Alba şi una din Cluj. Liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul lui Ovidiu Tender de la DNA, pentru că acesta a luat, împreună cu Mircea Bica, pachetul majoritar de la UPRUC SA Făgăraş.

Soţul Alinei Bica este acuzat de evaziune fiscală, însă percheziţiile de miercuri nu au loc şi la firma acestuia, pentru că anterior a avut loc o acţiune de ridicare de documentele desfăşurată de ANAF. Mircea Bica are o firmă de afine şi este acuzat de evaziune fiscală în valoare de 80.000 de lei.

Prejudiciul în dosar se ridică la 15 milioane de lei, dintre care 7 milioane din evaziune şi 8 milioane din spălare de bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor