Prea multe scandaluri cu alimente toxice: Preşedintele ANSVSA, demis de premierul Ponta

Carne de vacă şi de porc
Carne de vacă şi de porc (Sean Gallup / Getty Images)

Ca urmare a bâlbâielilor în ceea ce priveşte scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Mihai Ţurcanu, va fi demis din funcţie, a anunţat premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri, precizând că instituţia are nevoie de o comunicare mai eficientă.

„Preşedintele ANSVSA a călcat peste un muşuroi mare de interese şi nereguli. Susţin cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele. Riscăm să intrăm într-o panică, să constatăm că nimic nu mai putem să consumăm. Am discutat cu ministrul Agriculturii şi cu preşedintele ANSVSA. Vom lua măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA , să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, să avem nişte proceduri mai clare, să nu ne trezim că explodează 2-5 lucruri în acelaşi timp. O să avem o altă conducere, pentru mine este extrem de important ca acest domeniu să funcţioneze foarte bine”, a afirmat premierul.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a transmis iniţial informaţia privind demiterea lui Ţurcanu, relevă digi24.ro.

După izbucnirea scandalului, reprezentanţii ANSVSA nu au reuşit să explice dacă laptele infestat a ajuns şi la vânzare, iar preşedintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a refuzat să facă publice numele firmelor implicate, deşi într-un scandal asemănător, autorităţile franceze au nominalizat firmele implicate în cazul cărnii de cal.

Chiar dacă jurnaliştii au insistat cu întrebările, inclusiv în privinţa brânzei retrase de la comercializare au lipsit lămuririle, întrucât Mihai Ţurcanu a refuzat să dea detalii.

Victor Ponta ceruse măsuri directe în privinţa Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, încă de marţi, când a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Agriculturii, căruia i-a precizat că nu este mulţumit de modul în care Mihai Ţurcanu a gestionat situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie