ANSVSA a descoperit zeci de mii de pui infestaţi cu salmonella

(VOLKER HARTMANN / AFP / Getty Images)

În urma unui program de control, inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), au descoperit peste 37.000 de păsări contaminate cu salmonella.

Denumirea crescătoriei de păsări în care au fost depistate aceste nereguli nu poate fi făcută publică, a precizat directorul ANSVSA, însă instituţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege în astfel de situaţii.

În urma acestei constatări, inspectorii sanitari veterinari au decis sacrificarea întregului efectiv, peste 53 de tone de carne contaminată fiind distrusă.

S-au luat imediat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie în ferma respectivă, ulterior urmând a fi recoltate probe pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei.

Doar după ce analizele de laborator vor arăta că nu mai există pericol de contaminare, va fi permisă repopularea cu păsări a fermei.

Specialiştii afirmă că infecţiile cu salmonella sunt printre cele mai răspândite boli de tip alimentar, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau apa infectată.