Ponta: Antonescu, candidat la prezidenţiale din partea opoziţiei. USD va da propriul candidat

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Lucrurile sunt din ce în ce mai clare în ceea ce priveşte viitorul USL, care practic nu mai există.

Premierul Victor Ponta le-a transmis joi liderilor nou formatei USD (PSD, UNPR şi PC) reuniţi la Hotelul Rin, că, având în vedere că preşedintele PNL Crin Antonescu "şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei", USD va avea un candidat propriu, au precizat surse participante la întâlnire.

"Vom avea şi noi candidatul nostru, care va fi persoana plasată cel mai bine în sondajele de opinie. Cine crede în Traian Băsescu, se înşală", ar fi declarat Victor Ponta, potrivit unor surse care au participat la reuniune.

Totodată, Victor Ponta le-ar fi transmis un mesaj tranşant şi i-a avertizat pe liderii PSD, PC şi UNPR: "Dacă USD nu câştigă prezidenţialele, riscă opoziţia. Dacă USD nu câştigă alegerile prezidenţiale, scapă cine poate. Se va repeta situaţia din 2005 şi 2010".

La finalul reuniunii informale de la Hotelul Rin, premierul Ponta a declarat că "domnul Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci. Pot să înţeleg la nivel politic acest lucru, dar la nivel personal nu aş proceda aşa".

"Am, ca şi alţii, convingerea că domnul Antonescu a luat practic decizia de a merge singur şi de a fi un candidat din opoziţiei, pentru că până acum candidaţii la Prezidenţiale care au candidat din opoziţie au câştigat", a declarat Ponta, după reuniune.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD ia în calcul un candidat propriu la prezidenţiale, permierul a răspuns negativ. De asemenea, premierul a negat şi zvonurile apărute în presă potrivită cărora s-ar fi întâlnit în cursul zilei de miercuri cu reprezentanţii UDMR pentru a negocia condiţiile în care această formaţiune îşi va oferi susţinerea pentru Cabinetul său în condiţiile ruperii USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne