Macovei: Ponta se uită către Est şi trădează România

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Într-o postare pe blogul personal miercuri, europarlamentarul Monica Macovei a declarat că „Nu mai există niciun dubiu, Ponta se uită către Est şi trădează România”, motivându-şi afirmaţia prin faptul că premierul Ponta a semnat un momorandum cu compania chineză Huawei, prin care îi acordă acesteia acces la mai multe sisteme IT critice pentru securitatea naţională. Compania Huawei este acuzată de mai multe ţări occidentale de spionaj.

„Guvernul USL-Ponta a semnat un memorandum cu o firmă chineză de IT în care promite sprijin pentru implicarea acesteia în dezvoltarea unor sisteme de informaţie, critice pentru securitatea naţională şi parteneriatul României cu ţările democratice din NATO şi UE (...) SUA, cel mai important prieten şi partener al României, au blocat participarea companiei chineze la o licitaţie publică din motive de securitate naţională. Acelaşi lucru l-au făcut Marea Britanie, Canada şi Australia”.

Memorandumul semnat de Guvernul român în luna noiembrie cu compania chineză Huawei prevede că Ministerul Societăţii Informaţionale „vine în întâmpinarea Huawei” în vederea participării la construcţia unor sisteme IT critice, precum Sistemul de informaţii şi comunicaţii naţionale, Reţeaua naţională de bandă largă şi Sistemul de monitorizare şi supraveghere a traficului.

Compania de telecomunicaţii Huawei a fost acuzată în repetate rânduri că asistă regimul comunist chinez în operaţiunile de spionaj cibernetic, mascat prin intermediul sistemelor de supraveghere. În 2011 Huawei a primit interdicţii de a construi reţele guvernamentale în SUA, iar în 2012 guvernul canadian a luat măsuri similare citând creşterea ameninţării terorismului electronic. Marea Britanie a solicitat în ianuarie 2014 renunţarea la echipamente Huawei utilizate pentru videoconferinţe, citând "potenţiale vulnerabilităţi", în timp ce Australia a refuzat să permită companiei să vândă echipamente pentru reţeaua naţională australiană.

„Am spus de mai multe ori că Ponta schimbă direcţia Vest şi trădează România”, a subliniat Macovei.

Europarlamentarul a amintit că atunci când profesorii români din regiunea Transnistreană erau „reţinuţi şi interogaţi de KGB-ul transnistrean, Ponta era la Soci cu Putin şi se poza cu lideri nord-coreeni şi ucrainieni”, când „prietenii americani ne vizitau ţara pentru a ne ajuta în apărarea statului de drept şi a justiţiei independente, Ponta fugea ca un laş din ţară, iar „când partenerii noştri din UE vorbeau de încredere şi lipsa voinţei politice de a combate corupţia, Ponta se ducea în Parlament să salveze de la arestare un deputat PSD acuzat de corupţie”.

Fostul ministru al Justiţiei a avertizat că prin fiecare astfel de acţiune, Ponta mai „fură puţin” din libertatea, demnitatea şi buzunarul românilor.

„USL se dovedeşte o calamitate pentru România. Pune în pericol viitorul României, securitatea ei, bunăstarea şi libertatea fiecărui român. Şi asta pentru că mafia din şi din jurul USL este alergică la valori, lege, dreptate. Cu fiecare acţiune împotriva legii, cu fiecare înţelegere pe sub masă cu ţări din afara spaţiului democratic, Ponta mai fură puţin din libertatea fiecărui român, din demnitatea lui şi din buzunarul lui. Democraţia nu e un bun dat, ea trebuie apărată. Acum trebuie să o apărăm de Ponta şi de USL”, a afirmat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne