Politicieni cumpăraţi de RMGC

De când cu "scandalul" Roşia Montană, politicieni se acuză reciproc că ar fi în solda RMGC. În încercarea de a aduce "lumină?!" în haosul acuzelor reciproce, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat miercuri seară, la Realitatea Tv, "că există o listă a politicienilor “cumpăraţi” în cazul Roşia Montană, listă care s-ar afla în posesia Corinei Vinţan, fost purtător de cuvânt în Ministerul de Externe."
Sorin Roşca Stănescu, PNL (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.09.2013

De când cu "scandalul" Roşia Montană, politicieni se acuză reciproc că ar fi în solda RMGC. În încercarea de a aduce "lumină?!" în haosul acuzelor reciproce, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat miercuri seară, la Realitatea Tv, "că există o listă a politicienilor “cumpăraţi” în cazul Roşia Montană, listă care s-ar afla în posesia Corinei Vinţan, fost purtător de cuvânt în Ministerul de Externe."

“Evidenţa politicienilor mituiţi, a unei bune părţi, nu chiar a celor mai importanţi, o are Corina Vinţan, care a fost purtător de cuvânt în Ministerul de Externe, mâna dreaptă a lui Răzvan Ungureanu, care şi-a făcut un ONG care are un contract cu Gold Corporation, care primeşte sume uriaşe de bani care apoi, de la doamna Vinţan, în baza unor contracte, sunt virate în beneficiul unor politicieni”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, conform rnews.

Senatorul liberal a afirmat că, în viziunea lui, se impune o anchetă pe acest subiect, dar DUPA dezbaterea parlamentară cu privire la proiectul minier.

“Sunt primul care a vorbit despre necesitatea unei comisii de anchetă, dar, atâta timp cât USL a hotărât că totuşi este necesară o comisie care să cerceteze situaţia, să se pronunţe, acea comisie de anchetă, care este şi ea necesară, va trebui să urmeze după ce se termină dezbaterea în această comisie şi dezbaterea parlamentară, atunci va trebui, printr-o comisie specială, să vedem cine sunt politicienii care au fost mituiţi şi ce măsuri au luat politicienii mituiţi, ce răspundere au faţă de populaţia acestei ţări”, a mai declarat Sorin Roşca Stănescu.

De asemenea, Sorin Roşca Stănescu a reclamat faptul că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu au influenţat preţul acţiunilor Gabriel Resources la Toronto.

“Cum ar fi domnul Traian Băsescu, care azi ţine un discurs în favoarea proiectului Roşia Montană şi cu 2 zile înainte de o afirmaţie de genul ăsta, creşte, cineva cumpără acţiuni… Suprapuneţi mişcările bursei de la Toronto… Săptămâna viitoare în Parlament prezint şi conturile. Era de datoria SIE să informeze asupra acestor lucruri, asupra acestor ilegalităţi, că le cunoaşte”, a afirmat Sorin Roşca Stănescu.

De acelaşi tip de manevre a fost acuzat şi Crin Antonescu, preşedintele PNL:

"Când preşedintele Senatului României a declarat că e împotriva proiectului, trăgând după sine întreg guvernul, sau cel puţin aripa PNL din coaliţie, Bursa din Toronto a înregistrat scăderi de 60% ale acţiunilor Gabriel Resources. Dar nu asta e interesant. Ci faptul că pe data de 9 septembrie 2013 s-au tranzacţionat brusc 12 milioane de acţiuni, iar pe 10 septembrie, patru milioane. Cine sunt cei care au cumpărat masiv participaţii la un proiect anunţat mort? De unde vin cei aproximativ opt milioane de dolar doar dintr-un singur foc?" lansa întrebarea, pe 13 septembrie,turnul.ro?

Răspundeau cei de la enational, citând surse din USL "Conştient că nu are nicio şansă la prezidenţialele din 2014, Crin Antonescu a căutat sprijin în afara ţării. Soros i-a deschis uşi pe care nimeni altcineva nu ar fi fost dispus să i le deschidă. Cu ajutorul lui Soros, în câteva luni, în jurul PNL-ului au început să graviteze importante forţe internaţionale. Aşa se explică reacţia surprinzătoare a lui Antonescu şi încăpăţânarea cu care se opune proiectului Roşa Montană”.

Şi Ponta a fost acuzat că este în solda RMGC:

"Eu cred că premierul Victor Ponta este mai mult un agent al lui Gold Corporation decât al statului român, din modul în care se comportă. În primul rând, prin proiectul de lege neconstituţional pe care l-a trimis la Parlament - este un proiect făcut cu toate excepţiile de la toate legile în vigoare, cu dedicaţie pentru Gold Corporation. Un premier trebuie să apere în primul rând interesul public, nu interesul privat al unei companii. În al doilea rând, vorbeşte de nişte despăgubiri pe care habar nu am de unde le-a scos, probabil că i le-au dat cei de la Gold Corporation, pentru că eu, cât am fost prim-ministru, nu am primit în Guvern niciun fel de notă, informare, care să spună că Gold Corporation cere două miliarde de dolari şi pentru ce. Câtă vreme proiectul nu are aviz de mediu, nu au de ce să ceară despăgubiri. Ei trebuie să respecte condiţiile precizate de legile europene în materie şi, ca atare, despre ce despăgubiri să fie vorba?", a declarat pe 11 septembrie a.c. fostul premier, Emil Boc.

După ce RMGC trece, comisia USL, dominată de Ponta - PSD şi Antonescu - PNL va clarifica, cu sprijinul Corinei Vinţan, cine de la cine a luat bani. Într-un mod absolut transparent şi corect.

Corina Vinţan

Corina Vinţan este CEO al companiei Links Associates, companie de lobby şi comunicare strategică care deţine în portofoliu clienţi din industria minieră, retail, imobiliar, petrochimie, tutun, asigurări, media.

Corina Vinţan a fost Director General Comunicare şi Diplomaţie Publică în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, Manager de Proiect la German Marshall Fund pentru Summit-ul NATO, Director Executiv la Evenimentul Zilei şi Director de PR la Saatchi & Saatchi.

Corina Vinţan a fost purtător de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe şi consilier a lui Mihai Razvan Ungureanu. Printre proiectele gestionate de Vinţan se numără campania pentru candidatura fiicei preşedintelui, Elena Băsescu la Parlamentul European, promovarea Roşia Montană Gold Corporation şi brandul turistic al României.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor