Petiţie privind desfăşurarea de arme nucleare americane în Ucraina, postată pe site-ul lui Zelenski / Medvedev tună şi fulgeră

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev (Twitter / Kremlinpool_RIA)

Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, nu a exclus apariţia unei "petiţii" ruseşti pentru un atac preventiv în cazul transferului de arme nucleare americane în Ucraina.

Ameninţarea lui Medvedev vine în contextul în care o petiţie care solicită desfăşurarea de arme nucleare americane pe teritoriul ucrainean a fost postată joi pe site-ul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează The Eastern Herald.

"Se livrează tancuri şi rachete, avioanele sunt aproape gata de plecare. Uite, vor renunţa şi la armele lor nucleare. Nu e rău pentru oamenii buni. În plus, Biden s-ar putea să nu-şi amintească nici măcar cui i-a dat valiza cu coduri", a comentat Medvedev cu privire la petiţia pentru desfăşurarea de arme nucleare americane în Ucraina.

De asemenea, el i-a numit pe autorii petiţiei către Zelenski "nazişti activi de la Kiev", iar pe şeful statului ucrainean l-a numit un "narco-preşedinte".

Totodată, fostul preşedinte rus a mai afirmat că o astfel de lovitură ar fi necesară în cazul în care Kievul primeşte arme nucleare din partea aliaţilor săi occidentali.

Petiţia postată joi pe site-ul Preşedintelui Ucrainei este intitulată "Rupeţi Memorandumul de la Budapesta şi restabiliţi statutul unui stat nuclear". Pentru a fi luată în considerare de către Zelenski, petiţia trebuie să adune 25.000 de semnături.

Medvedev nu se află la primele ameninţări de acest gen.

Săptămâna trecută, el a declarat că orice încercare de arestare a preşedintelui rus Vladimir Putin în baza mandatului emis recent de Curtea Penală Internaţională (CPI) ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei.

"Să ne imaginăm - evident, această situaţie care nu se va realiza niciodată - dar totuşi să ne imaginăm că s-ar realiza: actualul şef al statului nuclear a mers pe un teritoriu, să zicem Germania, şi a fost arestat. Ce s-ar întâmpla? Ar fi o declaraţie de război împotriva Federaţiei Ruse", a menţionat el, într-o înregistrare video postată pe Telegram.

"Şi în acest caz, toate bunurile noastre - toate rachetele noastre etc. - ar zbura spre Bundestag, spre biroul cancelarului", a continuat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe