Peste 50% din românii care fumează vor "să se lase la anul"

Mai mult de jumătate dintre românii care fumează afirma că şi-au propus să renunţe la acest obicei anul viitor, iar 42% din ei susţin că ar fi mândri şi tot atâţia că s-ar simţi mai sănătoşi dacă ar reuşi, conform unui studiu paneuropean.
(LAURENT FIEVET / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
25.05.2013

Mai mult de jumătate dintre românii care fumează afirmă că şi-au propus să renunţe la acest obicei anul viitor, iar 42% din ei susţin că ar fi mândri şi tot atâţia că s-ar simţi mai sănătoşi dacă ar reuşi, conform unui studiu paneuropean.

Cu ocazia apropiatei Zile Mondiale Antifumat, care se sărbătoreşte pe 31 mai, Comisia Europeană a publicat rezultatele unui studiu paneuropean care relevă obiceiurile şi percepţiile cetăţenilor UE despre fumat.

Majoritatea fumătorilor chestionaţi au declarat că fumează săptămânal între 70 şi 140 de ţigări (10 - 20 de ţigări pe zi), consum care se înregistrează şi la 32,4% din românii care fumează zilnic.

Nu mai puţin de 56,3% din românii care fumează au afirmat că şi-au propus să renunţe la acest obicei în anul următor.

Pe de altă parte, 80% din românii fumători consideră voinţa elementul principal care i-ar ajuta să renunţe la fumat, iar43% au declarat că motivarea poate avea o contribuţie decisivă în acest proces.

Întrebaţi cum s-ar simţi dacă ar reuşi să nu mai fumeze, 42% din români au declarat că ar fi mândri şi că s-ar simţi mai sănătoşi şi ar fi mai atenţi la starea lor de sănătate.

Fumatul influenţează negativ desfăşurarea anumitor activităţi, consideră peste jumătate dintre fumătorii români sunt de părere că.

Mai mult de 20% din cei chestionaţi consideră că fumatul afectează performanţele sportive, iar jumătate evită călătoriile cu avionul din cauza acestui obicei.

Datele studiului mai arată că doar 12% din fumătorii români au încercat să scape de acest viciu, relevă descopera.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor