Pere umplute cu pastă de brânză cu nucă - un aperitiv delicios

Iată o reţetă de pastă de brânză cu nucă şi pere, simplă şi rapidă, cu un gust rafinat, ce balansează frumos asprimea brânzei cu pulpa zemoasă, dulce acrişoara al perei. Se poate servi în felurite ocazii: de la micul dejun sau cină, până la mese festive sau de revelion. Ingrediente: 50 g miez de nucă, 200 g brânză cu mucegai albastru sau brânză de burduf de calitate, 100 g unt la temperatura camerei, 1 păhărel coniac (opţional), piper după gust, 2 pere, sucul de la o jumătate de lămâie, câteva frunze de rucolă, salată, sau mărar
Maria Matyiku
05.10.2014

Iată o reţetă de pastă de brânză cu nucă şi pere, simplă şi rapidă, cu un gust rafinat, ce balansează frumos asprimea brânzei cu pulpa zemoasă, dulce acrişoara al perei. Se poate servi în felurite ocazii: de la micul dejun sau cină, până la mese festive sau de revelion.

Ingrediente:

50 g miez de nucă,
200 g brânză cu mucegai albastru sau brânză de burduf de calitate,
100 g unt la temperatura camerei,
1 păhărel coniac (opţional),
piper după gust,
2 pere,
sucul de la o jumătate de lămâie,
câteva frunze de rucolă, salată, sau mărar

Modul de preparare:

Se începe mai întâi cu prăjirea miezului de nucă. Miezul de nucă se pune într-o tavă de prăjitură, tapetată cu hârtie de copt şi se coace 5-10 minute, în cuptorul încins în prealabil la 180 °C. După ce s-a răcit, nuca se curăţă de pieliţa uşor amăruie şi se macină.

Brânza se pune într-un castron de mărime potrivită, iar cu ajutorul unei furculiţe, se fărâmiţează bine de tot. Se adaugă untul ţinut la temperatura camerei şi puţin piper. Se amestecă bine cu o spatulă până când se obţine o pastă omogenă. Opţional se poate adăuga şi un păhărel de coniac.

Alternativ, dacă aveţi blender, puneţi împreună brânza, untul şi puţin piper şi le procesaţi până când se obtine o cremă omogenă şi uşor spumoasă.

Se adaugă miezul de nucă pralinată, având grijă să lăsaţi deoparte o lingură sau două pentru ornat.

Perele se taie pe lungime, iar apoi cu ajutorul unui dispozitiv de scobire, se îndepărtează cotorul cu seminţe. Pulpa de jur împrejurul cotorului se scobeşte în continuare şi se pune deoparte într-un castronaş. Atât pulpa, cât şi jumătăţile de pară se stropesc cu zeamă de lămâie, pentru a evita oxidarea.

Jumătăţile de pară se umplu cu pastă de brânză obţinută mai sus. În mijlocul platoului, se pune pulpa scobită, iar de jur împrejur se pun jumătăţile de pară umplute cu pastă.

Pe deasupra, se presară uniform restul de miez de nucă. Printre pere se pun frunzele de rucolă sau verdeaţa pe care o aveţi la îndemână.

Se pot servi alături de biscuiţi săraţi, crutoane sau pâine prăjită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor