Percheziţii la Primăria Craiova pentru fapte de corupţie vizând fonduri europene
alte articole
Procurorii DNA Craiova efectuează şase percheziţii la Primăria municipiului Craiova, la sediile mai multor firme, precum şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie privind obţinerea de fonduri europene în perioada 2013-2014, potrivit Gândul.
Procurorii anticorupţie cercetează fapte ce vizează "suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014", se arată într-un comunicat de presă al DNA.
"În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate în municipiul Craiova, din care una este o instituţie publică, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", a mai precizat sursa citată.
Potrivit surselor judiciare, instituţia publică cercetată este Primăria Craiovei, iar faptele de corupţie ar viza proiectul complexului de agrement acvatic din Parcul Tineretului, situat la ieşirea din Craiova - Water Park, proiect cofinanţat din fonduri europene.
Sursele citate au precizat că în anchetă nu este implicat edilul Lia Olguţa Vasilescu (PSD), ci funcţionari publici din cadrul instituţiei.
Complexul de agrement acvatic Water Park este construit în Parcul Tineretului, aproape de cartierul Faţa Luncii, urmând să ocupe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi. Autorităţile locale susţin că acesta va fi cel mai modern water park din ţară, lucrările urmând să fie terminate în vara anului viitor.
Complexul de agrement ar urma sa includă o zonă acoperită şi o zonă neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulţi, saună.
Proiectul se realizează din fonduri europene, suma alocată ridicându-se la 20 de milioane de euro. Lucrările au început deja, fiind implicate trei firme - Delta ACM, Polystart şi UTI, care au câştigat licitaţia lansată de Primăria Craiova.
Conform informaţiilor de pe site-ul Primăriei Craiova, valoarea totală a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinanţare de la bugetul local, 30.320.010,23 lei sunt alocţi de Uniunea Europeană şi 14.553.604,91 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni, începând cu 10 septembrie 2011.