Percheziţii la Ministerul Sănătăţii şi la spitale pentru fapte de corupţie privind achiziţii

Ministerul Sănătăţii, Spitalul Cantacuzino şi Asociaţia de Neonatologie sunt unele din cele 20 de adrese din Bucureşti unde fac luni percheziţii procurorii DNA, într-un dosar vizând fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici în cadrul unor programe de achiziţii finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe.
Aparatură medicală (Epoch Times România)
Flori Mladin
16.06.2014

Ministerul Sănătăţii, Spitalul Cantacuzino, Spitalul Polizu şi Institutul C.C. Iliescu sunt unele din cele 20 de adrese din Bucureşti la care procurorii DNA fac luni percheziţii într-un dosar vizând fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici în cadrul unor programe de achiziţii finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe.

Percheziţiile care au loc astăzi în acest dosar vizează verificarea licitatiile pentru achizitionarea de echipamente medicale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2008-2011, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe", potrrivit unui comunicat al DNA.

Verificările se fac la programul national de neonatologie, in valoare de 60 milioane euro, prin care au fost dotate 22 de maternitati din întgreaga ţară, si care a suferit numeroase intarzieri, au afirmat surse oficiale pentru Hotnews.ro.

Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, sustine ca ancheta vizeaza aparatura medicala achizitionata in perioada 2007 - 2008 cu fonduri provenite de la Banca Mondiala.

Potrivit unor surse judiciare, in cauza sunt suspiciuni de coruptie in cadrul unor proceduri de achizitie de aparatura si echipamente medicale, iar valoarea ar fi de 7 milioane de euro.

În prezent se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană, potrivit DNA.

În dosarul acesta, procurorii sunt ajutaţi de Oficiul de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum şi de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor