Percheziţii la domiciliul fostului procuror DNA, Mihaela Agheniţei, ca urmare a acuzaţiei de favorizare a deputatului PSD, Mihail Boldea

Poliţişti (Epoch Times România)
Ana Petrescu
02.04.2013

Anchetatorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat percheziţii la domiciliul procurorului din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DNA), Mihaela Agheniţei, suspectată că ar fi favorizat un cunoscut infractor, fostul deputat PSD Mihail Boldea, care totodată ar fi avut şi o relaţie amoroasă cu acesta, anunţă b365.ro.

Astfel, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penală faţă de Mihaela Agheniţei, procuroare la Parchetul de pe lângâ Tribunalul Braila, fost procuror la DNA, pentru favorizarea infractorului, denunţare calomnioasă şi represiune nedreaptă. Mai exact, DIICOT o acuză pe Mihaela Agheniţei că a trimis în judecată două persoane pentru a-l ajuta pe fostul deputat Mihail Boldea, trimis in judecata intr-un alt dosar, pentru ca acesta să beneficieze de reducerea pedepsei.

Procurorul DNA pentru care DIICTOT a început urmărirea penală, a solicitat, marţi, să fie detaşat de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Comunicatul DIICOT semnalează următoarele:

"La data de 22.03.2013, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuita A. M., magistrat procuror, pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 264 al. 1 Cod penal, art. 259 al. 2 Cod penal şi art. 268 Cod penal.

În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, inculpatului BOLDEA MIHAIL, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi.

La data de 26.03.2013, în baza avizului Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori, D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi a efectuat percheziţii domiciliare şi urmează să efectueze percheziţii informatice în cauză.

Facem precizarea că faptele învinuitei urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie."

Care sunt acuzaţiile formulate de DNA împotriva lui Mihail Boldea

Pe data de 22 martie anul curent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a hotărât emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.

Pe 27 martie fostul deputat social-democrat a fost adus în România, iar mandatul de arestare preventivă emis pe 22 martie a fost atunci confirmat atunci de către instanţa supremă.

Decizia de arestare preventivă Curţii Supreme a fost contestată de Mihail Boldea la completul de cinci judecători al instanţei, care i-a respins recursul.

Procurorii DIICOT deţin date despre implicarea deputatului Mihai Boldea, în intervalul 2006-2011 într-o serie de acţiuni în vederea obţinerii unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galaţi, a cerut unor gălăţeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoşi, de condiţie modestă, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiţi falşi proprietari.

Înscrisurile false erau folosite în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Alte persoane care au fost arestate preventiv în acest dosar penal au fost Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Săva Lucian Mirică, Carmen Mirică, Ştefan Lazăr şi Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdicţie de a părăsi localitatea.

Şi împotriva fratelui mai mic al lui Mihail Boldea, George Ştefan Boldea, procurorii DIICOT Galaţi au început urmărirea penală, precum şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, sub acuzaţia de spălare de bani.

Anchetatorii susţin că, în urmă cu o lună, deputatul PSD Mihail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, iar trei apartamente pe care le deţinea le-a donat fratelui său Ştefan Boldea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor