Galaţi: Curtea de Apel a respins cererea de arestare a lui Mihail Boldea

. (Photos.com)
Liviu Şerbănescu
26.10.2012

Cererea DIICOT de arestare a lui Mihail Boldea în noul dosar în care este cercetat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală a fost respinsă joi noapte de Curtea de Apel Galaţi.

Anterior, procurorii DIICOT Galaţi emiseseră în cursul zilei de miercuri o ordonanţă de reţinere pentru Mihail Boldea şi ceruseră Curţii de Apel Galaţi arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Totodată, procurorii i-au reţinut în acest dosar şi pe Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Galaţi a respins propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Mihail Boldea, care este arestat deja într-un alt dosar în care este judecat pentru înşelăciuni imobiliare.

Mihail Boldea este acuzat în noul dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune, instigare la evaziune fiscală şi inducere în eroare a unor instituţii publice privind execuţia unor lucrări. Boldea este acuzat că nu ar fi înregistrat în documentele contabile aceste operaţiuni, derulate în 2011.

De asemenea, fratele lui Mihail Boldea, Valentin, este cercetat în acest dosar pentru complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune, procurorii dispunând în cazul lui măsura interdicţiei de a părăsi ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor