Retrospectivă Epoch Times 2012: Parlamentari corupţi – cazul fugarului Boldea

Ca şi cum bănuia ce avea să urmeze anul acesta, deputatul - PDL pe atunci - Mihail Boldea propunea încă din februarie 2011 limitarea accesului la dosare penale. După mai multe bâlbe ale autorităţilor şi aventuri prin Kenya, politicianul UNPR corupt este judecat şi a ajuns în închisoare, unde se află şi în prezent.
Liviu Şerbănescu
20.12.2012

alte articole

(photos.com)
Liviu Şerbănescu
20.12.2012

Ca şi cum bănuia ce avea să urmeze anul acesta, deputatul - PDL pe atunci - Mihail Boldea propunea încă din februarie 2011 limitarea accesului la dosare penale. După mai multe bâlbe ale autorităţilor şi aventuri prin Kenya, politicianul UNPR corupt este judecat şi a ajuns în închisoare, unde se află şi în prezent.

22 febr. 2011 - Deputatul PDL Mihail Boldea propune limitarea accesului la dosare penale prin modificarea Codului penal

Deputatul PDL Mihail Boldea a anunţat depunerea la Parlament a unei propuneri legislative care vizează modificarea şi completarea Codului penal în sensul limitării accesului la informaţiile cuprinse în dosarele aflate în stadiul de cercetare penală sau pe rolul instanţelor de judecată.

Potrivit propunerii, accesul la dosare este permis doar avocaţilor şi părţilor şi numai pe baza unei identificări prealabile şi a unei procuri valabile în acest sens.

În expunerea de motive la proiectul de lege, deputatul Boldea arată că, în practică, unii funcţionari care au acces la aceste dosare oferă date din dosarele penale aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în stadiul de urmărire penală, fără acordul prealabil al părţilor, aceste informaţii fiind apoi folosite pentru a crea o presiune asupra anchetatorilor, instanţelor sau părţilor din dosar.

În plus, susţine deputatul PDL, prin divulgarea publică a unor informaţii confidenţiale dintr-un dosar penal aflat pe rolul instanţelor de judecată, imaginea unei persoane este lezată şi deteriorată, înainte ca instanţele abilitate să ia o decizie definitivă.

16 martie 2012 - Mihail Boldea, anchetat de DIICOT şi dat afară imediat din UNPR

Deputatul Mihail Boldea nu mai activează în grupul progresist din Camera Deputaţilor, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de UNPR.

Potrivit sursei citate, "în cele 45 de zile cât a făcut parte din acest grup, cu începere din 3 octombrie 2011, Mihail Boldea nu a avut nicio luare de cuvânt, nicio declaraţie politică, nu a semnat nicio iniţiativă legislativă şi nu a formulat nicio întrebare sau interpelare".

În prezent, Mihail Boldea este "parlamentar neafiliat", se mai susţine în comunicat.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat recent un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat, un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Parlamentarul implicat în acest caz este deputatul independent Mihail Boldea, fost membru al PDL.

Potrivit unui comunicat DIICOT dat publicităţii vineri, membrii grupării, care era specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

18 martie - Galaţi: Şase dintre cele opt persoane reţinute în cazul Boldea au primit mandate de arestare de 29 zile

Şase dintre cele opt persoane care au fost reţinute în dosarul în care este implicat deputatul Mihail Boldea au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Cei şase sunt secretara biroului de avocatură al lui Boldea, Elena Petrea, Alexandru Bogdan Boza, cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în viaţa politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

19 martie - Ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea, cerută de către procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT i-au solicitat procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, să întreprindă demersurile necesare în vederea ridicării imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DIICOT, Mihai Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Membrii grupării identificau terenuri şi imobile din zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Ei au au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat depăşeşte suma de un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.

19 martie - Emil Boc: ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea va fi votată de PDL

Partidul Democrat Liberal va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului independent Mihail Boldea.

20 martie - Camera Deputaţilor: Comisia juridică discută solicitarea privind ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea

Deputaţii din Comisia juridică au început, marţi, dezbaterea pe marginea cererii ministrului Justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului independent Mihail Boldea.

Mihail Boldea nu s-a prezentat la şedinţa comisiei, care se desfăşoară cu uşile închise. Scrisoarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, referitoare la solicitarea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost prezentată în plen, luni, de vicepreşedintele acestui for legislativ Ioan Oltean.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a transmis luni ministrului Justiţiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru înşelăciuni imobiliare.

20 martie - Camera Deputaţilor: Comisia juridică a dat aviz favorabil ridicării imunităţii lui Mihail Boldea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat marţi, cu unanimitate de voturi, aviz favorabil cererii ministrului Justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului independent Mihail Boldea.

20 martie - Victor Ponta: Am decis, împreună cu Crin Antonescu, să suplinim cvorumul plenului pentru cazul Boldea

Opoziţia va asigura cvorumul de şedinţă necesar votării cererii de încuviinţare a Parchetului privind percheziţia, reţinerea şi arestarea deputatului independent Mihail Boldea în cazul în care parlamentarii Puterii nu reuşesc să întrunească acest cvorum, a declarat, marţi, preşedintele PSD, deputatul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

22 martie - Imobilele deputatului Mihail Boldea percheziţionate

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism desfăşoară joi dimineaţa, opt percheziţii la imobile ce îi aparţin deputatului Mihail Boldea - 3 în Bucureşti şi 5 în Galaţi - anchetatorii căutând probe care să îl incrimineze pe parlamentar.

Tot joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă cererea procurorilor de arestare în lipsă a deputatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

22 martie - DIICOT: Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară, din cauza vidului legislativ

Deputatul Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară din cauza vidului legislativ, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Totodată, şeful DIICOT a spus că au fost luate măsuri asiguratorii în ceea ce priveşte bunurile lui Boldea.

22 martie - Sever Voinescu: plecarea lui Mihail Boldea din ţară este de domeniul penalului

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL, a declarat, miercuri, despre plecarea lui Mihail Boldea din ţară, că acest caz este de domeniul penalului şi nu necesită comentarii politice.

"Nu mai am niciun fel de comentarii. Chestiunea este deja în domeniul penalului", a declarat Voinescu.

Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

22 martie - Laura Codruţa Kovesi nu doreşte să dezvăluie unde se află Boldea

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu a dorit să dezvăluie locul exact în care s-ar afla Mihail Boldea, explicând că în prezent autorităţile române au discuţii cu partenerii străini şi nu ar fi benefic să facă public acest lucru.

22 martie - Tatăl şi fratele deputatului Mihail Boldea, puşi sub acuzare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Teritorială Galaţi au început urmărirea penală faţă de fratele şi tatăl deputatului Mihail Boldea, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, au precizat surse judiciare.

22 martier - Monica Macovei: Trebuie eliminată imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că era de aşteptat ca deputatul Mihail Boldea să plece din ţară şi, în opinia ei, procurorii ar fi trebuit să ia o măsură preventivă, pentru a evita această situaţie.

"Încă o dată vedem că trebuie eliminată imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun. Rămân doar cu imunitate pentru declaraţiile politice. Sigur, şi politica de resurse umane a partidelor trebuie să se bazeze pe criterii de integritate. Era de aşteptat, era previzibil. Atunci când ceri arestarea preventivă a unei persoane te aştepţi ca acea persoană să nu stea, ci să facă ceva şi să plece. Deci trebuie văzut dacă nu s-ar fi putut da o ordonanţă de interdicţie de a pleca din ţară", a declarat joi Macovei.

23 martie - Băsescu: Vă asigur că îl vom găsi pe Boldea şi în gaură de şarpe, până la urmă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la SRI, că deputatul Mihail Boldea se află în Kenya, iar procedurile de aducere în ţară au fost deja demarate, dând asigurări că acesta va fi găsit "şi în gaură de şarpe".

23 martie - Traian Băsescu: Mă voi implica şi în cazul readucerii lui Boldea, care este acum în Kenya

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că se va implica în readucerea în ţară a deputatului Mihail Boldea, precizând că acesta se află, în acest moment, în Kenya.

"Aş vrea să fac o observaţie, am văzut aprecierile din presă cu privire la cazul Boldea. Sigur că, imediat ce am aflat, am dorit şi eu să ştiu cum a fost posibil, pentru că tot mandatul meu am tot alergat după de-ăştia să-i aducem înapoi - Nahor, Popa, Necolaiciuc şi alţii şi încercăm pe Omar Hayssam. Şi acum s-a mărit lista, dintr-o dată", a declarat preşedintele Băsescu, la bilanţul SRI.

Traian Băsescu a precizat că readucerile în ţară implică foarte mult efort politic, nu doar poliţienesc.

24 martie - Procurorii DIICOT au pus sechestru pe şase imobile ale deputatului Mihail Boldea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au pus sechestru asigurător pe 6 imobile (2 apartamente şi 4 terenuri), din judeţul Galaţi, ce îi aparţin deputatului Mihail Boldea.
25 martie - Băsescu: Nu este în interesul României ca Boldea să fie reţinut de un alt stat

Făcând referire la procedurile lungi de extrădare, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este în interesul României ca deputatul Mihail Boldea, care a plecat legal din ţară, să fie reţinut de autorităţile altui stat.

”N-am să vă spun cum a spus ministrul de Externe că nu este problemă importantă. Este o problemă extrem de importantă pentru noi cazul Boldea, pentru că e vorba de un cetăţean român. N-am să intru în niciun fel de detalii”, a precizat duminică Traian Băsescu, întrebat despre cazul Boldea.

26 martie - Boldea s-a predat la Nairobi, afirmă surse diplomatice

Deputatul Mihail Boldea s-a predat luni la Consulatul român din Nairobi, au declarat surse diplomatice.

Autorităţile române caută în prezent soluţii diplomatice pentru ca o ţară, cel mai probabil din Europa, să asigure tranzitul deputatului Mihail Boldea de la Nairobi la Bucureşti. Autorităţile încearcă să îl aducă în ţară pe Boldea fără ca acesta să fie reţinut.

Surse diplomatice au confirmat că Boldea s-a predat la Consulatul român din Nairobi. Anterior, el a dat telefon pentru a-şi anunţa intenţia.

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat duminică seara că deputatul se va întoarce în ţară, la începutul săptămânii - luni, marţi sau miercuri, în funcţie de cum va găsi bilet.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seara că deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" şi ar putea fi reţinut în orice moment, dar interesul României este ca el sa fie adus în ţară prin intermediul autorităţilor române pentru a preveni o detenţie pe teritoriu străin.

27 martie - Deputatul Mihail Boldea a ajuns pe Aeroportul Otopeni

Marţi, la ora 12,55, deputatul Mihail Boldea a ajuns pe aeroportul Otopeni, cu o cursă KLM de la Amsterdam, de unde va fi preluat de o escortă a Poliţiei şi dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a i se confirma mandatul de arestare preventivă emis pe numele său pe 22 martie.

Mihail Boldea s-a prezentat duminică la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei, şi a solicitat asistenţă din partea autorităţilor române.

27 martie - ÎCCJ a confirmat mandatul de arestare în cazul deputatului Mihail Boldea

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat marţi mandatul de arestare al deputatului Mihail Boldea, emis în lipsă.

Potrivit avocatului acestuia, George Moloman, Boldea urmează să fie dus în arestul Poliţiei Galaţi.

Potrivit minutei deciziei de confirmare a mandatului de arestare din 22 martie va fi pus în executare pe o perioadă de 30 de zile, de pe data de 27 martie până pe data de 25 aprilie 2012, iar Mihail Boldea va fi dus în arestul Poliţiei Judeţului Galaţi. Decizia este definitivă.

28 martie - ANI verifică averea deputatului Boldea

Agenţia Naţională de Integritate a demarat procedura verificării averii deputatului independent Mihail Boldea, după ce a primit informaţii că acesta nu a trecut în declaraţiile de avere faptul că este acţionar la cinci societăţi comerciale, potrivit unor surse judiciare. Conform aceloraşi surse, inspectorii de integritate vor verifica şi schimbul de imobile şi sume de bani realizate de deputat cu fratele său.

În ultima declaraţie de avere, deputatul Mihail Boldea a trecut faptul că a luat în 2007 un împrumut de la fratele său, George Ştefan Boldea, în valoare de 500.000 euro şi a acordat alte trei împrumuturi unor persoane fizice de 270.000 euro.

Boldea a şi donat trei apartamente către fratele lui şi i-a vândut o casă tatălui său.

2 aprilie - Deputatul Mihail Boldea a dat o declaraţie de 33 de pagini

Deputatul Mihail Boldea a dat luni o declaraţie în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) timp de patru ore, cuprinzând 33 de pagini.

Boldea a arătat pas cu pas care a fost situaţia în fiecare acuzaţie care i se aduce privind cele nouă imobile pe care le-ar fi dobândit ilegal.

18 aprilie - ÎCCJ: Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest

Miercuri, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis ca deputatul Mihail Boldea să rămână în arest preventiv, după ce i-a respins recursul formulat de acesta împotriva respingerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar. Decizia este definitivă.

23 aprilie - BP al Camerei Deputaţilor: Boldea nu-şi mai primeşte nici indemnizaţia, nici suma forfetară

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni, că deputatul Mihail Boldea, aflat în arest, nu-şi va mai primi nici indemnizaţia de parlamentar, nici suma forfetară.

1 mai - Mihail Boldea rămâne în arest, ÎCCJ i-a respins cererea de înlocuire a măsurii

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a respins cererea privind înlocuirea măsurii preventive cu cea privind interdicţia de a părăsi ţara. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

22 iunie - Deputatul Mihail Boldea, internat la spital

Deputatul Mihail Boldea a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi după ce i s-a făcut rău în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. El se afla în arest pentru că este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

25 iunie - Boldea se întoarce în arest

Deputatul Mihail Boldea a fost externat de la Spitalul de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, unde fusese internat pe 21 iunie, în urma unor probleme de sănătate care au apărut în timp ce se afla în arestul Poliţiei. Boldea va reveni în arestul Poliţiei Galaţi.

28 iunie - Mihail Boldea, trimis în judecată pentru fraudă de aproape un milion de euro

Deputatul Mihail Boldea a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru fraude imobiliare de aproape un milion de euro. Alături de el, au mai fost deferite justiţiei încă 18 persoane în acelaşi dosar.

Nu mai puţin de 11 dintre acuzaţi sunt în stare de arest preventiv. Împreună cu cei aflaţi încă în libertate, fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, după cum a precizat DIICOT.

Şeful grupării a fost Boldea, iar printre membri se numără Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi. Acuzaţii identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale din Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale, a precizat DIICOT.

4 iulie - Boldea, scos pe braţe din sala de judecată

Deputatul Mihail Boldea a fost scos pe braţe din sala de judecată, după ce a aflat că tatăl său a decedat. În timp ce se afla în boxa acuzaţilor, unde era judecat pentru fraude imobiliare, deputatul a suferit o cădere nervoasă, a început să plângă puternic şi să strige "L-aţi omorât pe tata!".

18 sept. - Din închisoare, deputatul Mihail Boldea îşi anunţă demisia din Parlament

Deputatul Mihail Boldea, aflat în stare de arest la Galaţi, şi-a trimis luni cererea de demisie din Parlament, relevă reprezentanţi de la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Cererea de demisia a fost înregistrată la cabinetul Preşedintelui Camerei Deputaţilor marţi, iar miercuri va intra în Biroul Permanent. Cererea a fost trimisă prin fax, urmând să ajungă în mod oficial oficial şi prin corespondenţă.

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie a acestui an.

26 sept. - Procurorul solicită mutarea dosarului lui Mihai Boldea la Curtea de Apel Galaţi

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să soluţioneze miercuri cererea procurorului de declinare a competenţei în dosarul în care este acuzat fostului parlamentar Mihai Boldea şi mutarea judecării acestuia la Curtea de Apel Galaţi.

Procurorul de şedinţă a solicitat mutarea judecăţii dosarului în care Boldea este acuzat de înşelăciune la Curtea de Apel Galaţi, motivând că inculpatul nu mai ocupă funcţia de deputat, deoarece şi-a dat demisia din Parlament, pe 18 septembrie, deci judecarea sa nu mai este de competenţa Înaltei Curţi.

18 oct. - Camera Deputaţilor: Boldea cere indemnizaţia pentru perioada cât a fost în arest

Fostul deputat Mihail Boldea a cerut să i se plătească indemnizaţia pentru perioada martie-septembrie, timp în care el a fost în arest, dar a deţinut şi funcţia în Parlament.

Solicitarea lui Boldea a ajuns la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care se va pronunţa asupra acesteia.

"Subsemnatul Boldea Mihail, fost deputat în legislatura 2008-2012, în colegiul nr. 9 Galaţi, respectuos vă solicit să îmi comunicaţi modul în care pot intra în posesia indemnizaţiei aferente lunilor martie-septembrie 2012. Precizez că mandatul subsemnatului a încetat la data de 25.09.2012, când demisia a fost citită în plenul Camerei Deputaţilor", se arată în solicitarea lui Boldea.

24 oct. - Galaţi: Percheziţii la locuinţele fraţilor Boldea, cercetaţi într-un nou dosar penal

Mai multe percheziţii au loc miercuri la locuinţele fraţilor Boldea, suspectaţi că au înşelat trei ministere. Fraţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) întreprind miercuri percheziţii la locuinţele lui Mihail Boldea şi Valentin Boldea, şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, precum şi la sediul Direcţiei.

Aceştia sunt cercetaţi într-un caz de înşelăciune şi evaziune fiscală de 450.000 de euro, fiind suspectaţi că au indus în eroare ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Mediului.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi indus şi menţinut în eroare instituţii de stat, respectiv Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Sănătăţii, cu prilejul întocmiri unor contracte având ca obiect reabilitarea unor unităţi de învăţământ şi spitaliceşti din municipiul Galaţi, "prin modificarea unilaterală a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale şi a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societăţi controlate direct sau indirect de către membrii grupării".

"Învinuiţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri", au notat procurorii anticorupţie.

24 oct. - Fratele fostului deputat Boldea, la DIICOT

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, fratele fostului deputat Mihail Boldea, a fost chemat la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile. El este cercetat pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor