Patru judecători chemaţi „în vizită” la DNA. Unul din ei refuză să vină la audieri şi se ascunde în casă

Patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti, secţia Comercial, sunt anchetaţi de procurorii DNA, fiind suspectaţi de fapte de corupţie, au declarat luni surse judiciare pentru Hotnews.ro.
Andrei Pricopie
19.05.2014

alte articole

Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.05.2014

Patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti, secţia Comercial, sunt anchetaţi de procurorii DNA, fiind suspectaţi de fapte de corupţie, au declarat luni surse judiciare pentru Hotnews.ro.

Surse citate au susţinut ca investigaţiile ar fi legate de dosare de insolvenţă, în cadrul cărora magistraţii anchetaţi ar fi avut înţelegeri cu lichidatori judiciari. Judecătorii sunt acum cercetaţi pentru presupuse fapte de corupţie, ca urmare a sesizării făcute de un denunţător. Procurorii DNA urmează să ceară în cursul zilei avizul CSM pentru reţinerea judecătorilor.

Trei dintre cei patru magistraţi se aflau în jurul orei 14.00 la sediul DNA, urmând ca cel de-al patrulea să fie adus la audieri, însă, potrivit unor surse citate de Evz.ro, acesta nu vrea să iasă din imobilul său, iar procurorii anticorupţie nu pot pune în aplicare mandatul de aducere. Magistratul în cauză nu vrea să răspundă nici pe telefonul mobil de serviciu, nici pe cel personal, iar în vila acestuia din Voluntari se află o persoană care răspunde la interfon şi susţine că judecătorul nu ar fi acasă, în ciuda datelor deţinute de procurori, care susţin exact contrariul.

Aceste audieri au loc la scurt timp după ce judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat preventiv pentru că ar fi luat mită pentru a soluţiona favorabil diverse dosare care le avea pe rol.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul DNA, citate de fostul senator Iulian Urban, în spatele acestor acţiuni ale DNA ar fi Serviciul de Combatere a Corupţiei în Justiţie, un serviciu nou creat care beneficiază şi de sprijinul FBI.

„Potrivit unor surse oficiale din cadrul DNA, ancheta în acest caz este făcută de un compartiment nou creat. Serviciul de Combatere a Corupţiei în Justiţie a fost înfiinţat în luna martie 2014 la ordinul procurorului şef DNA, Laura-Codruţa Kovesi, şi primeşte informaţii despre corupţia din Justiţia română de la SRI şi de la FBI. Primul dosar important al acestui serviciu a fost trimiterea în instanţă a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzate că au anulat ilegal condamnarea de şapte ani primită de Dinel Staicu în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Acelaşi Serviciu s-a ocupat recent de cazul judecătorului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti. Acelaşi Serviciu a dispus astăzi reţinerea pentru corupţie a patru judecători de la secţia Insolvenţe a Tribunalului Bucureşti”, a declarat Iulian Urban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor