Papahagi: Căsătoria nu e un drept, ci un contract. Societatea noastră vrea să fie definit aşa: bărbat femeie

Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.07.2016

Curtea Constituţională a României are dreptate, căsătoria nu este un drept, ci un contract între adulţi, ai cărui termeni sunt stabiliţi prin lege, a scris joi, pe contul său de Facebook, Adrian Papahagi.

"Dreptul la viaţă e un drept, nu un contract: nu semnezi un act ca sa îl obţii. Contractul numit căsătorie poate fi definit cum doreşte o anumită societate: bărbat femeie, bărbat bărbat, femeie femeie, bărbat femeie, femeie femeie... etc.

Societatea românească pare că doreşte ca el să fie definit aşa: bărbat femeie = căsătorie. Fiindcă lucrul acesta e contestat de unii, va fi convocat un referendum, care va confirma voinţa naţiunii.

Cu asta s-a încheiat discuţia. Nu văd niciun motiv de ură sau de îndârjire. Pace şi bunăvoie!", a precizat profesorul universitar Adrian Papahagi.

Declaraţiile au loc în contextul în care CCR a decis ca iniţiativa cetăţenească, prin care 3 milioane de români au cerut ca în Constituţie să se prevadă expres că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, este în acord cu Legea fundamentală.

Coaliţia pentru Familie - autor al iniţiativei - solicită acum Parlamentului adoptarea legii şi organizarea referendumului privind protejarea căsătoriei şi a familiei.

Pe rolul CCR se află însă şi soluţionarea excepţiei privind dispoziţiile din Codul civil referitoare la recunoaşterea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex, ridicate într-un proces de Asociaţia ACCEPT şi de Relu Adrian Coman şi Robert Clabourn Hamilton, care cer recunoaşterea de către statul român a căsătoriei lor, oficiată în Belgia.

Judecătorii au decis să amâne pentru 20 septembrie rezolvarea acestui caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor