Adrian Papahagi: Puciştii din 2012 nu pierd nicio ocazie de a se compromite din nou

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Dincolo de tragedia celor afectaţi direct de atentatul de la Nisa, sau de sângeroasa instaurare a dictaturii Erdogan în Turcia, avem ocazia să vedem în toată dezolanta lor nuditate ticăloşia şi orbirea unor conaţionali care se încăpăţânează să fie mereu de partea greşită a istoriei, a scris luni, pe contul său de Facebook, profesorul Adrian Papahagi.

"Cei care au organizat sau aplaudat puciul din 2012 nu pierd nicio ocazie de a se compromite din nou. De la avocăţeii plagiatori ca Ponta până la poetaşii isterici părăsiţi de mult de inspiraţie, regizoraşii amatori cei de Putin iubitori, sau actorii îmbătrâniţi în recitarea fără talent a unor roluri ceauşiste, o întreagă clică de rataţi, înfierează Occidentul şi găseşte circumstanţe atenuante fărădelegii", a remarcat Papahagi.

În opinia profesorului, dacă o majoritate lucidă de români nu i-ar împiedica în momente cheie să-şi manifeste mistuitoarea lor dragoste de ţară, oamenii ăştia ne-ar scoate cu bucurie din lumea civilizată şi ne-ar arunca în haosul asiatic.

"Hasbeen şi wannabe: dintre aceştia s-au recrutat mereu revoluţionarii şi agitatorii. Ei sunt cei care, în lipsă de alte preocupări, îşi iubesc ţara până la viol", a subliniat Papahagi.