Papahagi: "Avem un preşedinte aproape absent, care a reciclat pesedişti şi penali la Cotroceni"

Românii aveau aşteptări mari după alegerile din 16 noiembrie şi doreau într-adevăr o schimbare radicală, însă lucrurile nu au luat-o în direcţia potrivită, este de părere Adrian Papahagi, în prezent membru M10.
Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.04.2015

Românii aveau aşteptări mari după alegerile din 16 noiembrie şi doreau într-adevăr o schimbare radicală, însă lucrurile nu au luat-o în direcţia potrivită, este de părere Adrian Papahagi, în prezent membru M10.

"Ne-am aşteptat la altceva după 16 noiembrie. Avem în schimb un preşedinte aproape absent, care a reciclat pesedişti (Mihalache) şi penali (Scutaru) la Cotroceni, şi e mai ocupat cu scris cărţi, făcut poze de protocol şi excursii lungi pe meleaguri exotice decât să preia şi să amplifice strigătul de disperare al celor care l-au votat.

Parlamentul penal face în continuare baraj transpartinic (Vosganian, Şova, Borbely) în faţa justiţiei, în scâncetele vag dezaprobatoare ale graţioasei domnişoare Gorghiu şi în mormăielile cu întârziere ale Preşedintelui. Preocuparea aleşilor rămân pensiile speciale, nu votul electronic şi prin corespondenţă, de pildă", a precizat Adrian Papahagi.

În ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta, membrul M10 a arătat că, deşi acesta este la fel de "obraznic, iresponsabil, populist şi viclean", este capabil "să coabiteze impecabil cu cel pe care l-a atacat mizerabil în campanie şi îşi continuă nestingherit proiectul de rebranding personal pe spinarea economiei româneşti".

"Nu există opoziţie: avem o antantă USL-UDMR, iar în 2016 doar se va schimba jumătatea de la putere. Miza tuturor este în continuare îngroparea lui Băsescu – de altfel, ocupat să se îngroape singur cu fiecare nouă ieşire apologetică la adresa inculpatei Udrea. Programul de guvernare al PNL a căzut în uitare a doua zi după lansarea ratată, iar guvernul lor fantomă doarme la umbră (bine că nu la răcoare)", a continuat Adrian Papahagi.

Diaspora este, în opinia acestuia, la fel de ignorată ca până acum, în schimb toate partidele "curtează" UDMR, "principalul responsabil de uciderea votului prin corespondenţă".

"Între timp, în învăţământ şi cercetare se fac paşi înapoi, elevii n-au manuale, universităţile recad în mediocritate, cercetarea este practic nefinanţată. Despre reforma în sănătate nu vorbeşte nimeni, reforma administrativ-teritorială e îngropată, reforma constituţională la fel. Doar DNA îşi face, cât va mai fi lăsată, treaba. Probabil peste an cu asta vom fi rămas: câteva arestări şi trei firfirici recuperate simbolic.

Marile averi făcute pe spinarea noastră rămân bine dosite în Dubai şi alte paradisuri fiscale, unde le vor ronţăi nederanjaţi scriitorii eliberaţi condiţionat după doi ani de închisoare. Românii care au vrut o schimbare radicală în 16 noiembrie rămân în continuare nereprezentaţi. De aceea, M10 nu e un moft sau o aventură: e o datorie patriotică. Pe care o vom îndeplini, chiar de va fi să scuipăm sânge.", a mai precizat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor