Liber la criticat Justiţia. Premierul Ponta vrea egalitate între cele trei puteri ale statului

Toate cele trei puteri în stat trebuie să fie cu adevărat egale, motiv pentru care este dreptul cetăţenilor să critice Justiţie la fel cum critică şi Parlamentul şi Executivul, este de părere premierul Victor Ponta, adăugând că în afară de el, preşedintele României şi câţiva demnitari de rang înalt, cum ar fi comisarul european din partea României, toţi ceilalţi 20 de milioane de români au acest drept.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.04.2015

Toate cele trei puteri în stat trebuie să fie cu adevărat egale, motiv pentru care este dreptul cetăţenilor să critice Justiţia la fel cum critică şi Parlamentul şi Executivul, este de părere premierul Victor Ponta, adăugând că în afară de el, preşedintele României şi câţiva demnitari de rang înalt, cum ar fi comisarul european din partea României, toţi ceilalţi 20 de milioane de români au acest drept.

"Eu cred că toţi cei care au funcţii importante în stat, preşedintele, prim-ministrul - şi ăsta e motivul pentru care mă vedeţi că de mult timp nu mai comentez şi nu răspund la întrebări legat de justiţie - avem o obligaţie legată de funcţia noastră, că eu nu pot să îmi dau aşa părerea ca un analist sau ca un jurnalist sau ca un cetăţean. În schimb, toţi ceilalţi, cetăţeni liberi din această ţară, au voie să-şi spună părerea, nu doar să-şi spună părerea că justiţia e bună, pot să spună şi când li se pare că ceva nu e bun", a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3, citat de Mediafax.

Şeful PSD dezavuează noua tendinţă "domn’e, nu are nimeni voie să scoată un cuvânt despre justiţie" pentru că asta ar însemna să nu avem voie să criticăm nici Parlamentul, nici Guvernul.

"Sunt trei puteri în această ţară, teoretic şi constituţional - Justiţia, Legislativul şi Executivul. Păi, pe ăştia doi de ce avem voie să-i criticăm şi pe al treilea nu? N-am voie eu ca prim-ministru, repet, şi respect această interdicţie, autoasumată. Nu e bine ca preşedintele ţării să o facă sau, nu ştiu, comisarul european din partea României. Dar ceilalţi? Şi Biserica avem voie să o criticăm dacă ni se pare ceva rău, nu? Orice ai voie, aşa că aş vrea ca aceste trei puteri în stat să fie cu adevărat egale. Toţi ceilalţi 20 de milioane de români au voie să spună dacă o instituţie este bună sau rea", a precizat Victor Ponta.

Şi bine-cunoscutul său rivalul, fostul preşedinte Traian Băsescu, s-a declarat nemulţumit de faptul că nu se poate exprima liber când vine vorba de justiţie.

"Când deschizi gura să spui ceva despre justiţie, vei vedea câţiva lideri ai Justiţiei care imediat ţipă şi vor să meargă la Inspecţia Judiciară să li se apere prestigiul. N-ai voie să ai păreri despre justiţie, deşi în Justiţie sunt destule lucruri care sunt departe de ceea ce trebuie şi vă spune un om care a fost 10 ani preşedinte, dar tentaţia liderilor justiţiei, fie că este vorba de ÎCCJ, de DNA, de Parchetul General, este să nu mişte nimeni în front. Nimeni nu are voie să vorbească. Ei au devenit un soi de dumnezei ai naţiunii care dau lecţii la toţi şi se ocupă mai mult de a înăbuşi orice fel de dezbatere la nivel politic despre justiţie şi dacă vreţi la nivel public", a precizat Traian Băsescu.

Nu odată Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decretat că unele dintre declaraţiile premierului Ponta şi ale fostului şef de stat au încălcat independenţa justiţiei, Traian Băsescu fiind numit chiar "recidivist" de judecătorul CSM Horatius Dumbravă.

Comentând declaraţii premierului Ponta de mai sus, jurnalistul Stelian Negrea a subliniat că avem de-a face cu "o acţiune concertată a unei clase politice corupte în ansamblu cu complicitatea unei majorităţi a mass-media."

"Stau şi mă întreb cine a rămas pe dinanfară că Victor Ponta s-a alăturat şi el corului de bocitoare a infractorilor politici şi economici format din Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Voiculescu Dan, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Compania de Infractori Politici? Manipularea e ieftină: ei zic că "nimeni nu mai are voie să critice Justiţia" că "se critică până şi Biserica blabla" dar de fapt vor să călărească Justiţia aşa cum o făceau pe vremuri.

Au eliminat mai toate vocile din mass-media pro DNA şi pro luptă anticorupţie, toţi lacheii lor din presă vituperează colhoznic, toţi politrucii bocesc fie pe faţă, fie pe dos împotriva Justiţiei etc. Toţi aşteaptă ca valul ăsta de prosteală să lovească în moalele capului opinia publică care - ce să vezi! - apreciază DNA şi lupta anticorupţie", a scris, pe contul său de Facebook. jurnalistul Stelian Negrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor