Ovidiu Raeţchi: "Grindeanu îl dă de gol pe Ponta – votul electronic e doar o cacealma a premierului"
alte articole
Declaraţiile ministrului Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, privind votul electronic îl dau de gol pe Victor Ponta – votul electronic e doar o cacealma a premierului, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, deputatul Ovidiu Raeţchi, adăugând că PSD trebuie să accepte urgent votul prin corespondenţă.
"Ministrului Comunicaţiilor îl contrazice direct pe Victor Ponta cu privire la modalitatea de votare pentru românii din Diaspora. În timp ce Victor Ponta se arată, în ultima declaraţie pe subiect, în favoarea votului electronic, Sorin Grindeanu a spus ieri că nu există bani la buget pentru acest tip de vot. Practic, colegul de partid şi de Guvern al premierului a tranşat discuţia cu privire la votul la distanţă pentru Diaspora: votul electronic nu este o soluţie pentru Guvern, iar Ponta trebuie să accepte votul prin corespondenţă. PSD nu mai poate căuta pretexte pentru blocarea votului românilor din străinătate", a precizat Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL consideră că Sorin Grindeanu a oferit prin declaraţiile sale şi mai multă legitimitate proiectului PNL cu privire la votul prin corespondenţă.
"Ministrul Grindeanu a declarat că «Nu sunt bani în buget pentru votul electronic, deoarece nu avem un cadru legislativ. Dacă nu este foarte bine reglementat s-ar putea să existe perturbaţii mai mari decât la votul clasic.» Ori acesta a fost şi mesajul PNL: avem nevoie urgent, înainte de toate, de o soluţie sigură pentru votul la distanţă – iar această soluţie este votul prin corespondenţă", a precizat Ovidiu Raeţchi.
Deşi susţine că PNL va încerca să legifereze şi votul electronic, "cerut totuşi insistent de românii de peste hotare", deputatul a explicat că nu există garanţii că CCR îl va accepta sau că Guvernul este dispus să-l aplice cu bună credinţă.
"Pachetul de legislaţie electorală PNL pentru Diaspora presupune, aşa cum am mai spus, patru măsuri: vot prin corespondenţă aprobat urgent, pentru a ne situa în termenul acceptabil de modificare a regulilor electorale; dublarea numărului de parlamentari; dublarea sau triplarea numărului de secţii de votare în Diaspora, proporţional cu nevoia de vot; legiferarea votului electronic, cu rezervele şi observaţiile exprimate mai sus", a mai afirmat Ovidiu Raeţchi.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.