Orban: Legea salarizării nu este sustenabilă. PNL o va schimba dacă ajunge la guvernare

Salariile în sectorul public cresc "din burtă" până în 2022, aceasta în condiţiile în care nu se ştie ce va mai fi în acel an, căci ceea ce face PSD în economie o va pune pe butuci, a opinat Ludovic Orban.
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
03.07.2017

Legea salarizării creează mai mult haos aşa că dacă PNL va veni la guvernare, o va modifica, a declarat duminică, la Digi 24, Ludovic Orban. Potrivit noului preşedinte al PNL, această lege nu e sustenabilă, iar creşterile salariale pe care le prevede au fost stabilite "din burtă", "fără niciun fel de analize".

"Este o lege care creează mai mult haos şi, mai devreme sau mai târziu, va fi exact cum s-a întâmplat la vechea lege a salarizării adoptată în 2010, s-a prorogat termenul de intrare în vigoare. La fel se va întâmpla cu această lege a salarizării", a declarat Orban, preluat de Agerpres.

Întrebat care ar fi motivele pentru care ar schimbă legea salarizării, Ludovic Orban a precizat că, în primul rând, aceasta nu este sustenabilă:

"Din mai multe motive (ar schimba legea — n.r.): unu că nu este sustenabilă, doi că nu poţi să stabileşti nişte creşteri salariale din burtă, fără niciun fel de criteriu şi fără niciun fel de analize. De ce la pensii, de exemplu, cresc pensiile în funcţie de creşterea economică şi de rata inflaţiei, iar salariile în sectorul public cresc din burtă până în 2022 când Dumnezeu ştie ce se va întâmpla în economie, pentru că ce face PSD în economie va pune pe butuci economia. Funcţionarii trebuie plătiţi bine, dar trebuie plătiţi bine funcţionarii care muncesc, funcţionarii care îşi fac treaba şi care au performanţe în activitatea lor. De asemenea, cheltuielile de personal în structura bugetului, după părerea mea, nu trebuie să depăşească un procent stabil", a declarat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor