Gorghiu: Mi se pare indecent politic să te gândeşti la un Guvern PSD-PNL în acest moment

Liberalii anunţă discuţii de tatonare cu partidele parlamentare, în vederea formării unei majorităţi. Negocierile cu PSD sunt însă excluse, susţine Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul lider al PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi, la Antena 3 că, dacă liberalii vor veni cu o propunere de premier, aceasta va fi Ludovic Orban.

"În mod firesc, într-o logică politică elementară, am răspuns că cel mai probabil acea propunere va fi persoana preşedintelui de partid, şi anume, Ludovic Orban. Dar e multă pâine de mâncat până să ajungem cu o propunere concretă la Cotroceni. Suntem în etapa consultării organizaţiilor judeţene. Luni vom avea şi noi o şedinţă cu tot cu grupurile parlamentare şi vom stabili foarte cert mandatul", a precizat Gorghiu.

De asemenea, cum votul pe moţiunea de cenzură a arătat că PSD-ALDE nu mai au majoritatea în Parlament, a reiterat ideea că liberalii vor încerca să găsească soluţia pentru a aduna majoritate în jurul PNL, inclusiv prin discuţii cu ALDE.

În ceea ce priveşte o alianţă cu PSD la guvernare, Gorghiu a exclus acest scenariu: "Pornim de la nişte premise pe care le-a anunţat şi Ludovic Orban. Şi anume, excludem o negociere cu PSD, dar nu excludem alte discuţii de tatonare cu celelalte partide politice parlamentare pentru a vedea dacă şi în ce condiţii putem să armonizăm această majoritate. (...) Mi se pare indecent politic să te gândeşti la un Guvern PSD-PNL în acest moment", a declarat Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne