Băsescu: Dacă PNL nu face propunere de premier, va face PMP

PNL are obligaţia, în calitate de al doilea partid parlamentar, să propună un premier. Dacă liberalii nu vor face aceasta, atunci va veni PMP cu o propunere pentru postul lăsat vacant de Grindeanu, a precizat Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară va face o nominalizare pentru funcţia de premier, dacă liberalii nu vor face acest lucru, a declarat duminică seara liderul PMP, Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a opinat că Opoziţia trebuie să îi prezinte preşedintelui Iohannis o alternativă la propunerea PSD, iar PNL, în calitate de al doilea partid politic parlamentar, are obligaţia să facă acest lucru. De asemenea, Băsescu a precizat că în contextul consultărilor de la Cotroceni pentru nominalizarea unui premier, liderul PNL, Ludovic Orban va avea în dimineaţa zilei de luni o discuţie cu un reprezentant al PMP.

Întrebat ce mandat va avea reprezentantul PMP la discuţiile cu PNL, Băsescu a răspuns:

"Să vadă ce vrea PNL. PNL va propune premier. Dacă PNL nu o face, o va face PMP. (...) Eu mă aştept ca PNL să-şi facă datoria de al doilea partid parlamentar, adică să propună candidat. Dacă va avea un candidat, vă asigur că PMP îl va susţine, dar dacă nu va avea, PMP va face o propunere", a precizat Băsescu, la România TV.

Liderul PMP a mai reamintit că PSD este un partid "inapt pentru guvernare", deoarece "şi-a dărâmat propriul guvern, din ambiţii" şi a susţinut că Liviu Dragnea nu ar desemna premier pe cineva care ar asculta "la altă poartă" decât la cea de la Kiseleff.

"Nu cred că Dragnea ar vrea un premier independent (...) Vrea să continue să aibă guvernul ca o anexă", a mai spus fostul preşedinte.