Oamenii de ştiinţă modifică genetic animale pentru armata americană
alte articole
Oamenii de ştiinţă demarează modificarea genetică la animale în scopuri militare, scrie Benjamin Soloway, de la Foreign Policy:
"De vreme ce limitările roboticii devin tot mai evidente, armata Statelor Unite - într-o expansiune de înaltă tehnologie a unei tradiţii care se întinde de la cavaleria lui George Washington la câinii, delfinii, şi şobolanii de pe câmpul de luptă modern – a pornit deja pe drumul modificării genetice a animalelor pentru război".
În 2006 Agenţia de Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării (DARPA) a cerut oamenilor de ştiinţă "să dezvolte tehnologia creării insectelor-cyborgi" capabile să transporte echipamente de supraveghere sau de arme, a scris în 2013 jurnalista Emily Anthes în cartea sa, "Pisica lui Frankenstein: mângâind noile curajoase fiare Biotech".
După ce şi-au dat seama că ar fi prea dificil să construiască aeronave la dimensiuni atât de mici care să fie şi fiabile, DARPA şi-a îndreptat atenţia către insecte, care sunt deja în număr mare şi proiectate de la natură să fie mai bune decât orice ar putea oamenii concepe.
DARPA a petrecut ultimii zece ani cercetând modul în care oamenii pot controla insecte şi mamifere prin impulsuri electronice la creier, precum şi prin operare de modificări genetice la sistemul nervos al insectelor.
Rezultatele au avut un succes surprinzător: oamenii de ştiinţă pot deturna acum creierul gândacilor şi le pot ordona să se oprească, să pornească şi să se întoarcă. Şi lucrează şi la lucruri mai avansate. Ei caută, de asemenea, să creeze insecte integrate tehnologic, care pot fi controlate de către operatori de drone.
În ultimul deceniu, oamenii de ştiinţă din Coreea au folosit viruşi pentru a transporta gene de meduze la feline, creând astfel pisici-care-strălucesc-în-întuneric, conform Scientific American.
"Generaţiile viitoare vor creşte cositorind nu cabluri prin computere, ci viaţa însăşi", a scris Anthes. "Există o comunitate tot mai mare de "biohackers", entuziaşti de ştiinţă care fac tot felul de experimente cu gene, creiere şi organisme, dincolo de limitele laboratoarelor tradiţionale, care lucrează pe bugete minuscule, în mansardele şi garajele lor, sau alăturându-se laboratoarelor comunitare care răsar peste tot în lume".
Îngrijorător? Decideţi dvs.