O casă a rămas intactă în mod miraculos în mijlocul râului de lavă expulzat de vulcanul din La Palma

Un fotograf imortalizează o casă, botezată "Esperanza", în mijlocul imaginilor devastatoare provocate de lava care acoperă deja kilometri din insula La Palma, Insulele Canare, Spania.
O casă aflată în mijlocul lavei vulcanului a rămas neatinsă, zona El Paraíso, Insula La Palma, pe 21 septembrie 2021, Insulele Canare.
O casă aflată în mijlocul lavei vulcanului a rămas neatinsă, zona El Paraíso, Insula La Palma, pe 21 septembrie 2021, Insulele Canare. (captură foto Instagram I Love The World)

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja din La Palma lasă în urmă imagini mai mult decât impresionante despre cum lava înghite casele din zonă în calea sa, unele în doar câteva minute. Lava, care a distrus deja peste 183 de case, se îndreaptă spre ocean, distrugând, de asemenea, culturi şi ferme, conform celor relatate de publicaţia locală El Diario.

Dar există întotdeauna loc pentru speranţă. În ciuda suferinţei şi a incertitudinii a zeci de familii de pe insulă, fotograful Alfonso Escalero a reuşit să imortalizeze o imagine care a devenit virală pe reţelele de socializare. Cea a unei case salvate in extremis de la a fi devorată de lavă, situată în zona El Paraíso.

(Instagram I Love The World)

"Salvată sau izolată! Totul este aşa în La Palma. Azi nu am curaj să fac poze la lumina zilei, vom ieşi noaptea ca măgarii, legaţi la ochi! Îmi pare rău!", comentează Escalero pe pagina sa de Instagram - I Love The World, un instantaneu pe care unii l-au botezat deja "Esperanza" (Speranţă).

Fluxul de lavă are o înălţime medie de aproximativ şase metri, deşi are un front care ajunge la 30 de metri. În prezent, se îndreaptă spre coasta de vest a insulei, într-o zonă situată între Tazacorte şi Los Llanos de Aridane. Deşi viteza sa a încetinit, se aşteaptă ca în cursul acestei săptămâni să intre în contact cu apa Oceanului Atlantic, ceea ce ar putea provoca explozii şi emisii de gaze nocive, informează Europa Press.

Erupţia a provocat până în prezent evacuarea a aproape 6.000 de persoane, ultima în noaptea de luni spre marţi, 21 septembrie, la Tacande (El Paso), după deschiderea unei noi guri eruptive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură