Vulcanul italian Stromboli erupe pe neaşteptate. O persoană ucisă

Scenă din timpul erupţiei vulcanului Stromboli, 3 iulie 2019
Scenă din timpul erupţiei vulcanului Stromboli, 3 iulie 2019 (Getty Images)

Un vulcan de pe insula italiană Stromboli a erupt, miercuri, şi a aruncat magmă fierbinte în timpul unei explozii puternice, ucigând o persoană şi învăluind o populară destinaţie turistică în cenuşă, au declarat martori oculari şi oficiali locali, potrivit Reuters.

Victima, aparent turist, a fost ucisă în timpul drumeţiei de pietre care cădeau la vale, a declarat un oficial al serviciului local de salvare. A altă persoană a fost rănită.

Erupţia neaşteptată a declanşat incendii pe partea vestică a micii insule mediteraneene, care este situată la nord de Sicilia. Echipaje de pompieri au fost chemate din oraşe din apropiere şi un avion Canadair a participat de asemenea la operaţiunile de intervenţie.

Vulcanul are o înălţime de 924 m şi este o atracţie pentru turişti. Nu se ştie dacă în momentul producerii erupţiei exista vreun turist în crater.

Potrivit site-ului geology.com, vulcanul Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani din lume şi a erupt aproape în continuu din 1932.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe