Numărul noilor victime ale luptelor pentru putere din interiorul Partidului Comunist Chinez: 5 persoane

Explozia de luni seara la o centrală chimică din oraşul chinez Dongying, în provincia estică Shandong, a ucis cel puţin 5 persoane, au declarat autorităţile locale miercuri.
Mai multe maşini sunt văzute arzând dupa exploziile care au zguduit depozitul de produse inflamabile din oraşul chinez Tianjin, 12 august 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.09.2015

Explozia care a avut loc luni seară la o centrală chimică din oraşul chinez Dongying, în provincia estică Shandong, a ucis cel puţin 5 persoane, au declarat autorităţile locale miercuri.

Cea mai recentă explozie chimică a avut loc în jurul orei locale 23:22 (15:22 GMT), conform presei chineze, focul fiind stins câteva ore mai târziu. Autorităţile continuă să monitorizeze calitatea aerului la faţa locului. Fabrica a produs mii de tone de materiale adezive modificate.

Cauza exploziei încă nu a fost depistată.

Anterior au mai avut loc alte explozii în China. Cel puţin 9 oameni au fost răniţi într-o explozie la o fabrică chimică din Shandong în 22 august.

În 12 august, o serie de explozii la un depozit industrial din oraşul port Tianjin din Nord-Estul Chinei au ucis aproximativ 150 de persoane, conform datelor oficiale.

Teoria că exploziile din Tianjin au fost oarecum deliberate a fost circulată intens de mass media chineză din străinătate la scurt timp după incident.

Un website de ştiri asociat cu Boxun şi administrat din Carolina de Nord, a citat o sursă exclusivă când a raportat că “explozia [din Tianjin] a fost declanşată de un vehicul încărcat cu explozibili ... camionul a fost parcat cu atenţie lângă depozit, în locaţia cea mai apropiată de materialele inflamabile. Oamenii au plecat rapid şi după aproximativ 15 minute a avut loc explozia, care a declanşat un lanţ de alte explozii.”

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong au făcut o asociere între explozii şi fostul preşedinte chinez Jiang Zemin care, de altfel, a fost “plasat sub control”, ceea ce înseamnă că libertatea sa de mişcare a fost restricţionată sever.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor