Urmările exploziei din China: Ambasada SUA cere personalului să nu intre în contact cu apa de ploaie

Imagine aeriană a locului puternicelor explozii din 12 august 2015 în oraşul chinez Tianjin.
Imagine aeriană a locului puternicelor explozii din 12 august 2015 în oraşul chinez Tianjin. (Captură Foto)

Autorităţile chineze depun în prezent mari eforturi pentru a linişti publicul tot mai agitat şi speriat, declarând că aerul şi apa sunt sigure după exploziile letale care au zguduit miercuri oraşul Tianjin, conform website-ului Zero Hedge.

Deşi implicaţiile depline ale exploziilor asupra mediului înconjurător nu vor fi ştiute de public pentru multă vreme, temerile imediate se referă la faptul că ploaia ar putea reacţiona cu cianura de sodiu, transformând substanţa chimică în acid cianhidric în stare gazoasă, care este foarte toxic şi puternic inflamabil.

În timp ce Beijingul a început deja să cenzureze informaţiile (aproximativ 400 de conturi Weibo şi WeChat au fost închise), ambasada SUA a fost directă în avertizările sale.

Aparent, următorul text neconfirmat pare să fi fost emis de ambasada SUA din China:

Pentru informarea dumneavoastră. Prima ploaie este aşteptată astăzi sau la noapte. Evitaţi în TOTALITATE contactul [apei de ploaie] cu pielea. Dacă [apa de ploaie] ajunge pe haine, înlăturaţi-o şi spălaţi-o cât mai repede posibil, şi de asemenea faceţi un duş. Evitaţi animalele de companie care au intrat în contact cu apa de ploaie, sau cu pământul ud, şi spălaţi-le imediat. Deschideţi-vă umbrelele în cadă sau în cabina de duş după ce aţi intrat în casă, după un contact cu ploaia. Fiţi atenţi în privinţa tuturor ploilor până când toate incendiile din Tianjin sunt stinse şi după aceea pentru o perioadă de 10 zile. Aceste măsuri sunt menite să vă ofere o protecţie cât mai mare, ţinând cont că nu cunoaştem în totalitate agentul chimic din aer.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.