Efectele exploziei din China: peşti morţi împânzesc apele de lângă Tianjin

Peşti morţi după explozia de la Tianjin şi o ploaie care a generat spume albe la sol
Peşti morţi după explozia de la Tianjin şi o ploaie care a generat spume albe la sol (Captură social media)

Mii de peşti morţi au ajuns pe malurile râului Haihe în oraşul nordic chinez Tianjin, la 8 zile după mai multe explozii puternice care au avut loc la un depozit din oraşul-port şi s-au soldat cu cel puţin 114 morţi şi câteva sute de răniţi. În plus, cel puţin 69 de persoane, în principal pompieri, sunt date dispărute, conform revistei Time.

Pozele distribuite pe mass media socială prezintă un număr mare de peşti morţi adunaţi pe malurile râului Haihe, la aproximativ 6,4 km distanţă de locul exploziei, conform ziarului chinez de stat China Daily.

Numărul mare de peşti morţi a declanşat temeri în rândul rezidenţilor că substanţele chimice eliberate în timpul exploziei ar fi putut să contamineze sursele de apă din jurul oraşului Tianjin – care este cel de-al 10-lea port ca mărime din lume.

Autorităţile chineze au confirmat că în depozitul unde au avut loc exploziile erau stocate aproximativ 40 de tipuri diferite de substanţe chimice – printre care 700 de tone de cianură de sodiu, care este foarte toxică, a raportat New York Times.

Dar oficialii locali ai mediului au declarat că nu au descoperit niveluri toxice de cianură în râul în care au apărut peştii morţi, deşi ei încă investighează cauza precisă a acestui incident.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură