Nou atac al radicalilor islamici - o biserică din Nisa. Femeie decapitată, trei victime

Atac al radicalilor islamişti în Nisa
Atac al radicalilor islamişti în Nisa (Valery Hache / AFP / Getty Images)

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis, joi, trei persoane - printre care o femeie care a fost decapitată - la o biserică din Nisa, în sudul Franţei, potrivit Reuters.

Primarul oraşului Christian Estrosi a descris incidentul drept "terorism" confirmând existenţa unui număr de trei victime şi a declarat că suspectul, care a fost prins, striga sloganul ”Allahu akbar” ("Alah e mai mare").

Conform autorităţilor din Nisa, atacul cu cuţitul a avut loc în interiorul sau în apropierea bisericii Notre-Dame de pe bulevardul Jean Medecin, principala arteră comercială din oraş.

Poliţia a transmis că au decedat două persoane ca urmare a atacului, iar mai multe au fost rănite. O sursă din poliţie a confirmat că o femeie a fost decapitată.

La începutul lunii, la Paris a avut loc un incident de decapitare a unui profesor care arăta elevilor desene animate cu profetul Mohammed, în timpul unei clase în care se preda libertatea de expresie.

Incidentul a generat tensiuni între preşedintele francez Emmanuel Macron, care a condamnat ferm atentatul promiţând să ia măsuri împotriva radicalismului islamic, şi omologul său turc Recep Erdogan, care a opinat că Macron ar avea nevoie de tratament psihiatric, cerând musulmanilor să boicoteze produsele franceze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe