Newsweek: Adrian Severin, lansare de carte la BNR-ul lui Isărescu. Lucrarea, coordonată din puşcărie

Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Adrian Severin, politician condamnat la 4 ani de puşcărie pentru luare de mită, şi-a publicat opera juridică la Editura Academiei Române prin bunăvoinţa lui Isărescu, relatează Newsweek.

Potrivit sursei citate, fostul ministru de Externe a ajuns coordonatorul unor tratate de drept apărute la Editura Academiei Române cu acceptul lui Mugur Isărescu. Isărescu este preşedintele secţiei de Ştiinţe Economice din Academia Română.

Isărescu i-a mai făcut un serviciu lui Severin căruia i-a permis să îşi lanseze lucrarea în sediul Băncii Naţionale a României, una dintre cele mai respectate instituţii din România.

„Ieri, 7 decembrie 2022, la sediul şi în găzduirea BNR, în colaborare cu Editura 'Universul Juridic', a avut loc o sesiune de dezbateri ştiinţifice, a doua din ciclul pus sub titlul general 'Educaţie, lege, drept, dreptate'. În acest cadru a fost prezentat / lansat al treilea volum (literele F-Î) al Enciclopediei Juridice Române. Am avut onoarea să coordonez realizarea acestor volume (care însumează aproape 2500 de pagini) împreună cu nume ilustre ale ştiinţei dreptului românesc, precum cel al profesorilor Corneliu Bîrsan şi Nicolae Volonciu...

Organizând şi găzduind reuniunea, BNR şi-a dovedit şi respectat menirea de instituţie naţională responsabilă nu numai pentru elaborarea politicii monetare a statului român, ci şi pentru dezvoltarea sentimentului naţional şi a identităţii culturale naţionale, a cărei expresie normativă este sistemul naţional de drept (inclusiv dreptul bancar)”, scrie Adrian Severin pe pagina juridice.ro.

În continuarea articolului respectiv, Adrian Severin ţine să îi mulţumească lui Isărescu.

„În mesajul său, academicianul Mugur Isărescu, în dubla calitate de Guvernator al BNR şi de preşedinte al Secţiei de ştiinţe economice, juridice şi sociologie a Academiei române, a subliniat că Enciclopedia Juridică Română este 'un proiect naţional' 'sprijinit de Academia română', a cărui realizare 'se cuvine a primi o recunoaştere pe măsură'. Nu pot decât spera că Academia îi va oferi, cu mijloacele de care dispune, această recunoaştere”, scrie elogios Severin.

Potrivit surselor Newsweek România, Adrian Severin a coordonat volumele de drept din puşcărie. Primul volum a apărut în anul 2018. Severin a stat în puşcărie între 2016 şi 2018.

Contactat de Newsweek România, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, s-a limitat să spună că Isărescu nu a fost la lansare. A dat doar un mesaj, după cum spune Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne