News Corp acuzată de piraterie în Australia, potrivit unui raport de investigaţie

News Corporation a lui Rupert Murdoch a fost acuzată de piraterie şi de hacking, în scopul perturbării posturilor concurente de televiziune din Australia, potrivit unui raport de investigaţie.
Directorul News Corp. Rupert Murdoch în San Francisco octombrie 2011 (Justin Sullivan / Getty Images)
Jack Phillips
29.03.2012

News Corporation a lui Rupert Murdoch a fost acuzată de piraterie şi de hacking, în scopul perturbării posturilor concurente de televiziune din Australia, potrivit unui raport de investigaţie.

Ziarul, The Australian Financial Review, a investigat practicile News Corp timp de patru ani şi a afirmat în raportul său că firma lui Murdoch s-a angajat în hacking corporativ la mijlocul anilor 1990. Ziarul a spus că Poliţia Federală a Australiei va conlucra cu poliţia din Marea Britanie pentru a investiga gigantul mass-media.

Biroul prim-ministrului Julia Gillard a declarat că afirmaţiile conţinute în ziar sunt "serioase" şi că "orice acuzaţie de activitate criminală" va fi transferată Poliţiei Federale, a relatat publicaţia.

Ziarul a publicat mai mult de 14.000 de e-mailuri interne provenite de la o filială a News Corp, numită News Datacom Systems (de asemenea cunoscută sub numele de SND). SND s-a dovedit a fi o divizie secretă a News Corp aparent pentru a viza frauda internă, dar ulterior s-a transformat într-un autor de fapte incorecte. Filiala s-a implicat în piraterie împotriva posturilor rivale de televiziune, în sabotarea afacerilor, intentarea de false acţiuni juridice, precum şi în dobândirea ilegală de înregistrări telefonice. Personalul SND era format din foşti ofiţeri de poliţie.

Profiturile generate de SND au însumat miliarde.

News Limited, o filială australiană a News Corp, a negat acuzaţiile.

"Povestea este plină de inexactităţi faptice, referinţe greşite, concluzii fanteziste şi acuzaţii nefondate, care au fost infirmate în instanţele de judecată din străinătate", indică o declaraţie a News Limited, potrivit The Guardian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor