Marea Britanie îl arestează pe fostul director al News Internaţional


Rebeca Brooks, fostul director executiv al News International soseşte împreuna cu soţul ei, Charlie Brooks, la hipodromul Newbury pe 26 noiembrie anul trecut. Ambii au fost arestaţi marţi, 13 martie.
Rebeca Brooks, fostul director executiv al News International soseşte împreuna cu soţul ei, Charlie Brooks, la hipodromul Newbury pe 26 noiembrie anul trecut. Ambii au fost arestaţi marţi, 13 martie. (Alan Crowhurst / Getty Images)

Fostul director executiv al News Internaţional, compania deţinută de News Corporation şi proprietară a fostei publicaţii News of the World, a fost arestat marţi pentru acuzaţiile de interceptare telefonică.

Rebeca Brooks a fost arestată pentru a doua oară. Au fost arestate încă cinci persoane, printre care şi soţul Rebecăi Brooks, Charlie Brooks. Identitatea celorlalte patru persoane nu a fost dezvăluită, a raportat BBC.

Oficialii au declarat pentru radio că Brooks şi ceilalţi au fost arestaţi pe baza suspiciunii de conspiraţie pentru obstrucţionarea anchetei justiţiei legate de interceptari telefonice.

Toţi au fost eliberaţi pe cauţiune, cu excepţia unuia dintre bărbaţii neidentificaţi, a raportat Sky News.

Brooks, care a fost şi redactor pentru Sun şi News of the World, a fost arestată şi în iulie pentru acuzaţii de conspiraţie. Ea ar fi încercat să intercepteze informaţii, dar a fost eliberată pe cauţiune.

Cel puţin 44 de persoane au fost arestate în cadrul anchetei Operation Weeting asupra scandalului privind interceptarea telefonică care a adus la închiderea tabloidului News of the World.

Fostul şef al News Internaţional, James Murdoch, nu a fost arestat, dar a fost demis recent din poziţia sa şi lucrează acum în New York, la News Corporation, care este deţinută de tatăl său, Rupert Murdoch.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe