Rupert Murdoch apelează la Twitter pentru a-l ataca pe Obama

(PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.01.2012

Baronul media Rupert Murdoch s-a folosit în acest week-end de un cont nou de Twitter, pentru a ataca opoziţia administraţiei Obama faţă de părţi dintr-o legislaţiei propusă pentru a combate pirateria pe Internet, potrivit unui raport Reuters.

"Deci Obama împărtăşeşte soarta celor din Silicon Valley, care ameninţă toţi creatorii de software cu pirateria, cu furtul pur si simplu," a postat preşedintele şi CEO-ul News Corp pe contul său personal de Twitter, sâmbătă.

Murdoch, al cărui imperiu media include Fox TV, The Wall Street Journal, Fox Studios şi ziarul The Sun din Marea Britanie, a continuat cu mai multe tweet-uri, numind Google "liderul pirateriei" pentru streaming-ul de filme gratuite. În tweet-uri ulterioare el a numit Google "o companie deosebită."

Google a anunţat că nu a apreciat comentariul lui Murdoch, chiar şi după ce i-a servit şi un compliment.

"Este un nonsens," a relatat Samantha Smith, purtătoare de cuvânt a Google, într-o declaraţie prin e-mail.

"Anul trecut am blocat 5 milioane de pagini web ilicite din rezultatele noastre de căutare şi am investit peste 60 de milioane de dolari în lupta împotriva anunţurilor necorespunzătoare. Ca multe alte companii tech, credem că există modalităţi inteligente, destinate să închidă site-urile străine fără scrupule, fără a solicita companiilor americane să cenzureze Internetul."

Este vorba de fapt despre îngrijorările exprimate sâmbătă de unii oficiali ai Casei Albe, cu privire la unele părţi din proiectul de lege Opriţi Pirateria Online (SOPA), care se dezbate acum în Congres. Google şi Facebook deja l-au criticat ca stângaci, în timp ce studiourile de la Hollywood şi casele de discuri susţin că legislaţia este necesară pentru a salva locurile de muncă din SUA.

Într-o postare pe un blog, trei consilieri ai preşedintelui Barack Obama au declarat că după părerea lor această lege şi altele similare vor face treburile de pe Internet vulnerabile litigiilor şi vor dăuna activităţilor juridice şi libertăţii de exprimare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor