NATO ia în considerare mobilizarea permanentă de trupe în statele membre din Europa de Est

Comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat, miercuri, că ia în calcul stabilirea permanentă a capabilităţilor militare în Europa de Est, conform Mediafax.
Generalul Philip Mark Breedlove, comandantul NATO pentru Europa, 14 septembrie 2013 Budapesta (ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images)
P. P.
07.05.2014

Comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat, miercuri, că ia în calcul stabilirea permanentă a capabilităţilor militare în Europa de Est, conform Mediafax.

NATO a mobilizat, cu termen până la sfârşitul anului, mai multe capabilităţi militare, aeriene, navale şi terestre în Estul Europei, inclusiv în ţările Baltice, Polonia şi România.

Forţele canadiene mobilizate în Europa de Est – o fregată, 600 de militari şi şase avioane – au de asemenea un termen scurt. Totuşi, Canada i-a în considerare şi participarea la exerciţii militare în Ucraina.

"Urmărim îndeaproape evoluţia evenimentelor dramatice din estul Ucrainei şi suntem îngrijoraţi de situaţia locuitorilor din regiune", a declarat generalul

Alianţa va trebui să ”analizeze” dacă forţele militare vor fi mobilizate permanent în Europa de Est, în funcţie de ”disponibilitatea şi poziţionarea forţelor” curente, a explicat acesta.

Suntem obligaţi să ”reevaluăm capacitatea de reacţie a forţelor de apărare” ale NATO, în condiţiile în care Rusia era concepută drept un partener, a precizat Breedlove.

Acţiunile recente ale Rusiei au alterat situaţia securităţii în Europa, a explicat Breedlove.

Declaraţiile generalului vin într-un moment în care Ucraina este cuprinsă de un conflict cu Rusia în trei regiuni diferite, în estul şi în sud-vestul ţării.

Guvernul ucrainean ”se confruntă cu o situaţie dificilă, având de înfruntat forţele bine înarmate care deţin în continuare controlul asupra unor instalaţii”, a adăugat comandantul alianţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor