NATO: Rusia nu va invada Ucraina. Kremlinul îşi va atinge obiectivul prin alte mijloace

Forţele speciale ruse. Rusia/
Forţele speciale ruse. Rusia/ (youtube.)

Comandantul Alianţei Nord Atlantice din Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat, luni, că este improbabil ca Rusia să invadeze Ucraina deoarece Kremlinul are alte modalităţi de a-şi atinge obiectivele, a notat VOA.

Preşedintele rus Vladimir Putin va continua să provoace revolte, să discrediteze guvernul ucrainean şi să orchestreze mişcări separatiste, a declarat Breedlove.

Moscova va menţine controlul asupra regiunilor din estul Ucrainei fără să trimită trupele regulare, a adăugat Breedlove, precizând că nu există nicio îndoială că forţele speciale ruse operează în Ucraina.

Armata ucraineană este prinsă de trei zile într-un conflict cu paramilitarii afiliaţi Kremlinului din oraşul estic Sloviansk, soldat cu şase decese şi peste 100 de răniţi, conform Kievului.

Peste 20 de paramilitari pro-Rusia au fost ucişi în timpul conflictelor, a precizat Interfax Rusia.

Un al patrulea elicopter militar ucrainean a fost lovit, luni, în apropiere de Sloviansk, dar piloţii acestuia au supravieţuit, a anunţat ministerul ucrainean de Interne.

Autorităţile de la Kiev au mobilizat o divizie a forţelor speciale în regiunea Odesa pentru a contracara operaţiunile separatiste ale serviciilor secrete ruse.

Moscova intenţionează să preia controlul regiunii Odesa din cauza poziţionării sale strategice, între Crimeea şi Transnistria, în timp ce armata ucraineană este prinsă în conflictul din estul ţării şi la graniţe.