Năsui: Unii sunt şmecheri, iar alţii "români de rând", aşa cum spune Olguţa Vasilescu

Cine a avut putere şi-a asigurat privilegii, cine nu, va trebui să muncească să contribuie pentru privilegiile celorlalţi, aşa merg lucrurile în România, a remarcat deputatul Claudiu Năsui, de la USR.
Claudiu Năsui (USR)
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)

Pensiile speciale sunt un caz tipic pentru cum funcţionează redistribuirea resurselor de către stat, un caz de dublu standard flagrant care cu greu mai poate fi justificat, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui, adăugând că expresia "cine împarte parte îşi face" se potriveşte de minune sistemului politic din România.

"Cine a avut putere şi-a asigurat privilegii, cine nu va trebui să muncească să contribuie pentru privilegiile celorlalţi. Însăşi doamna Olguţa Vasilescu ne spunea acum o lună: 100,000 de pensii speciale sunt echivalentul a patru milioane de pensii ale românilor de rând. Ca să înţelegem terminologia, români de rând este termenul pentru cei care contribuie şi primesc o pensie mai mică decât privilegiaţii care contribuie la fel dar primesc o pensie mare (poate chiar mai mare decât salariul pe care îl aveau înainte de pensionare). Nici nu mai zic de recordurile de zeci de mii de lei pe lună ale pensionarilor speciali. Dar cine a introdus aceste pensii speciale? Nu cumva tot PSD? Ba da, pentru a-şi fideliza câteva categorii cheie de bugetari în stat", a declarat Claudiu Năsui.

Deşi ni se spune că suntem toţi egali, că primim pensii în funcţie de contribuţii, aceasta este, potrivit deputatului USR, o mare minciună. De fapt suntem egali doar la contribuţii.

"Când vine momentul să ieşim la pensie, e suficient să citim legea ca să vedem că unii sunt mai egali ca alţii. Câteva categorii privilegiate vor avea o pensie mult mai mare decât românul de rând, iar asta chiar dacă românul de rând a contribuit mai mult. Pentru acele categorii privilegiate, nu contează cât au contribuit, adică nu contează acel stagiu de cotizare, pentru ele contează numai acea lege prin care s-a stabilit pensia specială, iar aceea nu ţine cont de contribuţii", a precizat Claudiu Năsui.

În opinia parlamentarului, problema nu este că unii oameni au pensii mari, însă trebuie să primeze principiul egalităţii în faţa legii.

"Dacă au contribuit mult, foarte bine, merită să aibă pensii mari. Dacă o categorie de oameni are un grad de stres mai mare decât alţii, sau o muncă în orice fel mai grea decât alţii, atunci să îi dăm salarii mai mari care să reflecte acest lucru. Salarii mai mari înseamnă contribuţii la sistemul de pensii mai mari şi implicit pensii mai mari. Dar, oricât de grea sau de stresantă ar fi munca unora de la stat, niciun argument nu justifică să încălcăm principiul egalităţii în faţa legii. Dacă nu aplicăm aceleaşi reguli pentru toţi, vom avea mereu pe unii şmecheri şi pe alţii români de rând", a explicat Claudiu Năsui.