"Dragnea şi Olguţa operează cu toporul şi mi-e teamă că au mâinile murdare!" - Predoiu, despre scandalul pensiilor speciale

Loredana Diacu
06.08.2017

alte articole

Catalin Predoiu (Mihut Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
06.08.2017

Discuţia despre echitatea sistemului de pensii nu trebuie transformată într-o vânătoare de vrăjitoare contra „oamenilor în uniforme” din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, scrie liberalul Cătălin Predoiu, pe blogul său, pe fundalul "patimilor' declanşate de valul de pensionări strategice ai unor titulari de "stele", grăbiţi să iasă în rezervă înainte ca Guvernul să reducă pensiile speciale.

"Îmi asum riscul ca în mijlocul acestei isterii bine manipulate de L. Dragnea şi V. Olguţa pe tema pensionărilor, să spun că nu trebuie transformată discuţia pertinentă privind echitatea sistemului de pensii într-o vânătoare de vrăjitoare contra „oamenilor în uniforme” din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională. Acesta nu este compus din „anaconde”, ci în cvasitotalitate din oameni a căror carieră este consacrată unui interes vital al României, Apărarea, sub toate formele ei.", scrie Predoiu.

Liberalul reaminteşte că pensiile speciale au fost inventate nu de cei în uniformă, ci de PSD, "sub bagheta ţinută de Ponta, a cărui mână era mişcată de cea a generalului Oprea."

"Poate că aşa au înţeles ei atunci să consolideze corpul militar, dar iată că mai rău au făcut în final, pentru că orice exces naşte excese. În orice caz, şi atunci, ca şi acum, oamenii în uniformă nu se pot exprima public, pentru că politica salarială în sens larg (includ aici şi pensiile), politica bugetară în general, sunt subiecte politice şi „uniformele” nu au voie să se implice şi nu se pot implica în subiecte politice. Deci, e o greşeală să culpabilizăm întregul corp al Apărării pentru o faptă comisă de politicienii PSD şi UNPR la acea dată. E o greşeală să inducem publicului ideea grosieră că tot ce e în uniformă e rupt de popor şi de interesele lui, când, de fapt, situaţia e inversă. Cu atât mai mult cu cât trăim într-o regiune plină de tensiuni geopolitice în care se aude zăngănit de arme. Vedem cumva aceeaşi abordare în Ungaria? În Rusia? Dimpotrivă! Bine că ne dăm noi singuri cu bocancii în fluierele picioarelor! Şi pentru ce?! Şi pentru cine?! Pentru ca unii politicieni să vadă Justiţia rărită din doi în doi judecători, dacă se poate din cei care stau să judece dosare de corupţie, pentru ca unele „conserve” să vadă sistemul de Apărare paralizat pe liniile de comandă şi în centrele de decizie.", continuă Predoiu.

Cătălin Predoiu mai ridică întrebarea dacă ministrul Muncii a făcut vreo analiză de risc sistemic "când a deschis guriţa să spună că se va umblă la pensii", şi dacă L. Dragnea şi V. Olguţa au empatizat cu ce gândeşte şi simte un ofiţer aflat, la propriu, în tranşee în teatrele de operaţiuni sau prin peşterile din Afganistan servind Patria, care nu şi-a văzut soţia şi copiii de luni de zile?

"Ce e în mintea şi sufletul acestor oameni, atunci când cei doi politicieni sus-menţionaţi au declanşat jihadul mediatic contra lor?! Sau poate că asta a fost, de fapt, adevăratul motiv: nu echitatea în sistemul de pensii (pe care tot ei au stricat-o), ci blocarea pentru o vreme a sistemelor esenţiale de funcţionare a statului: Justiţia şi Apărarea. Dacă ăsta nu e un act de trădare politică a intereselor ţării, nu ştiu ce mai înseamnă trădare în această ţară nenorocită de unii, subliniez, de unii dintre politicienii de vârf!", se întreabă liberalul.

Potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, trebuie echitate în sistemul de pensii şi de salarizare, însă, "să intervii pervers şi să induci panica în sistem, să operezi politic neprofesionist şi să transformi acest subiect într-o isterie contra sistemului de Apărare şi Justiţie e un sabotaj la siguranţa noastră, a tuturor."

"La fel cum a transforma derapajele sau erorile judiciare – care se cer sancţionate – în culpabilizarea în ansamblu a Justiţiei şi anticorupţiei, e tot o eroare. E o eroare să generalizezi acolo unde trebuie să analizezi şi acţionezi punctual, chirurgical. Dar, pentru chirurgie politică ai nevoie de chirurgi politici, esenţial cu mâinile curate. Altfel, păstrând paralelă, în loc să operezi o rană şi să o cureţi, amputezi un picior, sau infectezi un întreg organism cu infecţia de pe mâinile chirurgului. Chirurgii noştri politici, acum la Guvernare, respectiv liderii L. Dragnea şi V. Olguţa, ca să nu cad şi eu în păcatul generalizării, operează cu toporul şi mi-e teamă că au mâinile murdare."

"Rezultatul este că cei doi sunt în plină operaţie de amputare şi paralizare a sistemelor esenţiale ale Statului. Îmi vine să strig „PSD, trezeşte-te!”, pentru că, ne place au ba, PSD are acum mandat de guvernare, graţie altor erori şi sabotaje, petrecute nu demult în zona dreptei, dar acesta este alt subiect.

Revenind şi conchizând, dacă cineva îşi închipuie că aceste epurări indirecte au şi partea lor bună, că din sistem sunt eliminaţi şi fripturişti, spun că nu aşa se elimină fripturismul dintr-un sistem, ci printr-o muncă migăloasă şi pe termen lung de profesionalizare şi consiliere. Dar aceasta presupune ca operatorul politic să fie la rândul său profesionalizat şi echipat cu o mentalitate pe măsura provocărilor statale ale momentului şi ale regiunii. Suntem încă departe, spre disperarea aliaţilor şi prietenilor, care ne vor profesionişti, puternici şi prosperi. Răul e la noi în casă!", concluzionează liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor