Tăriceanu face paradă de valori şi liberalism. Primeşte replici acide pe Facebook

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

O postare prin care Călin Popescu Tăriceanu, şef al Senatului şi lider ALDE "deplânge" îndepărtarea PNL de valorile democraţiei şi liberalismului a stârnit numeroase comentarii pe Facebook. Şi nu doar osanale. Indignaţi că Tăriceanu, devenit aliat (de acum tradiţional) al lui Liviu Dragnea vorbeşte despre liberalism, românii îi dau replici dure acestuia.

Redăm postarea lui Tăriceanu, reprezentând o declaraţie făcută de acesta la Antena 3.

„Atâta vreme cât #PNL s-a depărtat atât de mult de valorile cu care se identifica un partid #democratic şi #liberal nu văd utilitatea unei discuţii. Noi ne adresăm unui electorat educat, un electorat liberal, un electorat care împărtăşeşte valorile occidentale, democratice şi cred că aşa trebuie să ne raportăm. Ne raportăm în primul rând la cetăţeni, la votanţi şi nu la un interes de a deveni mai puternici prin fuziuni. Nu suntem companii comerciale. La companiile comerciale una din modalităţile de creştere este să faci fuziune, îl mai înghiţi pe unul mai mic, îl faci mai mare şi mai mare şi mai mare.

În momentul de faţă eu nu refuz dialogul cu nimeni, dar nu văd care ar putea să fie dialogul, atâta vreme cât nu împărtăşim valori comune. Din păcate, după alegerea noului preşedinte, PNL nu şi-a schimbat discursul. PNL involuează în continuare”, scrie Tăriceanu, pe Facebook

Redăm şi câteva dintre comentariile cetăţenilor

"Electoratul educat căruia te adresezi,l-am văzut în iarnă, în faţa palatului Cotroceni, la protestele organizate de PSD ALDE. Floricica dansatoare reprezintă perfect electoratul PSD ALDE."

"Vă cred dacă aţi fi singur, atâta timp cit îi sunteţi subordonat lui Dragnea, nu!"

"Acum suntem reprezentaţi în ALDE de ruşinea de partid condusă de elementele penale care pentru a rămâne în libertate îndură toate umilinţele din parte PSD! Dacă mai sunt liberali în România aceştia trebuie să înfiinţeze un nou partid. Eu unul ca alegător liberal consider că nu sunt reprezentat în parlament în acest moment!"

"Nu Căline. Voi speriaţi lumea. Şi vreţi să îi ţineţi ignoranţi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne