NASA a prezentat oficial “echipa Artemis” [video]

Artemis
Artemis (NASA)

NASA explica în anul 2019 faptul că programul Artemis - numit astfel după sora geamănă a zeului Apollo, care este zeiţa Lunii şi a vânătorii în mitologia greacă - va face toate eforturile pentru a reda Luna oamenilor, deoarece îi va pregăti şi îi va conduce pe Marte. „Prin programul Artemis, vom vedea prima femeie şi primul bărbat mergând pe suprafaţa Lunii. Ca un adevărat 'zeu al zilei şi al luminii', la propriu şi la figurat, Artemis va lumina drumul nostru spre Marte“, declara NASA.

Acum a sosit ziua în care astronauţii echipei Artemis sunt prezentaţi oficial.

“În NASA am răspuns întotdeauna la apelul înnăscut de a pleca. Acum ne întoarcem pe Lună în cadrul programului Artemis, pentru a învăţa să trăim şi să lucrăm într-o altă lume în beneficiul umanităţii.

Am selectat o echipă iniţială de astronauţi NASA - echipa Artemis - pentru a ajuta la pregătirea drumului pentru viitoarele misiuni selenare, inclusiv trimiterea primei femei şi a următorului bărbat care să meargă pe suprafaţa Lunii în 2024.

Şi nu facem acest lucru singuri. Parteneriatele internaţionale sunt esenţiale pentru explorarea pe termen lung, iar unii dintre astronauţii lor se vor alătura echipei Artemis mai târziu. Împreună, vom defini această incredibilă Generaţie Artemis de ştiinţă şi explorare care nu se opreşte la Lună, ci pregăteşte umanitatea pentru următorul nostru mare salt, Marte”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură