MRU invită la moţiune de cenzură contra Guvernului Ponta 3

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat joi că formaţiunea pe care o conduce este gata să susţină orice moţiune de cenzură împotriva noului guvern instaurat la putere, condus de premierul Victor Ponta.

„Forţa Civică, prin toţi parlamentarii săi, se angajează să susţină orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3. În nenumărate rânduri, am făcut vorbire de inerenţa şi obligativitatea iniţierii unei moţiuni. Schimbarea componenţei unui guvern trebuie corelată cu schimbarea compoziţiei programului de guvernare. Şi sper ca acest demers îndreptat împotriva ipocriziei politice, să fie susţinut de toate formaţiunile de dreapta. Fără orgolii inflamate şi fără subterfugii ieftine”, precizat MRU.

Liderul FC este de părere că ar trebui să se ia atitudine în faţa unui guvern care a picat toate testele de moralitate şi integritate politică, pentru ca acesta să nu mai decidă viitorul ţării.

„Nu putem asista impasibili la manevrele politice pe care puterea insistă, în ciuda tuturor atenţionărilor, să le desfăşoare. PSD se erodează şi astfel încearcă, prin orice subterfugiu, să îşi conserve influenţa politică. Nu avem de gând să permitem ca un guvern care a ratat toate testele de moralitate şi integritate politică să mai decidă viitorul României. Vrem să punem capăt încercărilor disperate ale PSD-ului de a deveni partid-stat şi de a-şi mai bate joc de întreaga ţară”, a subliniat Mihai-Răzvan Ungureanu.

În ceea ce priveşte o posibilă moţiune de cenzură există deja două formaţiuni din opoziţie care au anunţat că nu se vor susţine reciproc, respectiv PNL şi PDL.

Nu avem de gând să permitem ca un guvern care a ratat toate testele de moralitate şi integritate politică să mai decidă viitorul României. Vrem să punem capăt încercărilor disperate ale PSD-ului de a deveni partid-stat şi de a-şi mai bate joc de întreaga ţară

Democrat-liberalii şi-au exprimat recent dorinţa de a depune o moţiune de cenzură „cu care să dărâme Guvernul Ponta”, intitulată "Cartea Neagră a Guvernării USL: 2 ani de minciună. După USL: potopul" şi i-a invitat pe opozanţii lui Ponta să vină să o semneze. În replică, liderul liberalilor Crin Antonescu a subliniat că nu vrea nicio înţelegere cu PDL şi că „nu votăm cioturi de moţiuni de cenzură de la PDL”. Deranjat de răspunsul liberalului, Vasile Blaga a anunţat a doua zi că PDL va face opoziţie faţă de un Guvern USD, însă nu va semna o moţiune iniţiată de PNL şi nu îl va susţine pe Crin Antonescu la prezidenţiale.

În opinia lui Antonescu „moţiunea de cenzură este o armă importantă, principala armă a unui partid de opoziţie. Nu aveţi nicio îndoială că PNL, singurul partid politic din opoziţie care are acces la această armă, nu va folosi această armă politică în condiţii pe care le va decide şi pe teme care merită aşa ceva. Opoziţia are dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune şi se gândeşte bine când o foloseşte. Dacă am asista săptămâna viitoare, nu cred că e cazul, dau un exemplu, la o măsură prin care cota unică e desfiinţată în sus, dacă merge în jos, nu am nimic împotrivă, dar dacă depăşeşte 16%, puteţi şti de pe acum - e moţiune de cenzură. Dacă, cum e mai probabil, asistăm la o nouă încercare de adoptarea a legii amnistiei, va atrage o moţiune”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne