Trei iniţiative marca PDL: Legea partidelor politice, abrogarea taxei pe stâlp şi a accizei la carburanţi

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că PDL va ataca în Parlament noua acciză la combustibil, taxa pe construcţii speciale şi legea partidelor politice.

PDL a depus trei proiecte de lege, două dintre care vizează anularea unor taxe introduse de Guvernul USL, respectiv taxa pe stâlp care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014 şi taxa pe combustibil care va intra în vigoare pe 1 aprilie 2014. În opinia Andreei Paul, taxele Ponta-Antonescu pe stâlp şi combustibil trebuiesc abrogate pentru că singurele lor consecinţe sunt sufocarea mediului privat, economie neagră şi inflaţie.

„PDL cere abrogarea de urgenţă a actelor normative care stabilesc cele două noi taxe. Impozitul pe combustibil şi cel pe construcţii speciale reduc semnificativ apetitul de a investi în România. Taxa pe stâlp aduce un minus de 1,2 miliarde de lei în economie şi va conduce la ruinarea mediului de afaceri. De exemplu, agricultura vedetă a anului 2013, care a adus creşterea PIB, este subminată şi direct afectată şi de impozitul pe combustibil şi de cel pe construcţii speciale. În esenţă, singurele consecinţe ale celor două noi taxe marca Ponta-Antonescu sunt afectarea mediului de afaceri, economie neagră şi inflaţie. De aceea, credem că se impune de urgenţă abrogarea lor”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Andreea Paul susţine că introducerea taxei pe carburant „inventată” de USL va însemna o nouă creştere a preţului benzinei şi motorinei, care se va adăuga la cea de începutul anului care a fost determinată de intrarea în vigoare a unei noi metodologii de calcul a accizei.

„Deja acciza a crescut cu 7% de la 1 ianuarie ceea ce a condus la o creştere de preţ la combustibili. Acciza de şapte eurocenţi va produce o nouă explozie a tuturor preţurilor”, a explicat aceasta, adăugând că nici până acum nu se ştie de fapt unde ajung banii colectaţi din noua acciză şi cum anume va ajunge să creeze infrastructură.

Totodată, PDL a depus şi iniţiativa legislativă prezentată de europarlamentarul Monica Macovei prin care se reduce numărul de semnături necesar fondării unui partid politic.

„Este nevoie de participare, de implicare, nu de o barieră ridicată birocratic. Din acest motiv, PDL propune reducerea numărului de membri fondatori necesari pentru înfiinţarea unui partid politic de la 25.000 cât este în prezent la 500, câte 50 din 10 circumscripţii electorale (judeţe sau municipiul Bucureşti) sau câte 50 de membri fondatori din 9 circumscripţii electorale (judeţe sau municipiul Bucureşti) plus 50 de membri fondatori din circumscripţia electorală a cetăţenilor români cu domiciliul în afara ţării”, a declarat Andreea Paul.

Cele trei iniţiative legislative sunt asumate de deputaţi de la PDL, FC şi PPDD şi de senatori PDL, FC, PPDD, PNL şi din grupul independenţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne