Mazăre "aşteaptă cu nerăbdare" ca Ponta şi Şova să-i dea Portul Constanţa

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, aşteaptă cu nerăbdarea investirea cabinetului Ponta III, pentru a deveni acţionar majoritar în Portul Constanţa. Miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Local (CL) Constanţa, Mazăre a declarat că premierul Victor Ponta şi noul ministru al transporturilor, Dan Şova, şi-a luat angajamentul să le dea autorităţilor locale un nou pachet de acţiuni în Port.

"Am vorbit şi cu Şova, şi cu Ponta. Ponta întotdeauna a spus că susţine acest demers de a trece acţiunile în varianta pe care am discutat-o noi. Sigur că aş fi vrut mai mult, dar e ok şi aşa, iar ministrul Şova şi-a luat angajamentul să facă acest lucru", a afirmat Mazăre.

Varianta lui Mazăre presupune ca statul, care deţine 60% din acţiunile Portului, să listeze la Bursă 15% din acţiuni iar alte 15% să le dea Consiliului Local Constanţa. Astfel, CL Constanţa, care deţine deja 20% din acţiuni ar deveni acţionar majoritar în Port, noua structură a acţionariatului urmând să fie: Statul 30%, Fondul Proprietatea 20% şi CL Constanţa, 35%.

Întrebat ce se va întâmpla dacă cei doi nu îşi vor ţine promisiunea, Mazăre a explicat că, în acest caz, PSD-ul poate să îşi ia la revedere de la voturile constănţenilor, afirmând că nu vede nici un motiv pentru care Ponta şi Şova nu şi-ar respecta angajamentul pe care şi l-au luat.

Mazăre a mai declarat că transferul acţiunilor se va face foarte rapid, fiind în avantajul tuturor ca lucrurile să se întâmple până la alegerile europarlamentare din mai.

Primarul Constanţei a mai declarat că dacă Guvernul va fi validat în această săptămână, începând de luni, directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa va merge la ministrul Dan Şova, pentru a-i prezinte procedura de transfer a acţiunilor: "Pot să vă spun că de luni directorul portului va fi la uşa ministrului Şova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a acţiunilor, cu firma care este desemnată să le scoată la Bursă. Eu nu ştiu toate amănuntele astea, că e bucătăria lor”, a mai declarat Mazăre.

Reamintim că Dan Şova, ce preia portofoliul de la Transporturi eliberat de liberala Ramona Mănescu, care s-a opus constant acţiunilor lui Mazăre de a deveni acţionar majoritar în port, a declarat ieri în Parlament că nu e chiar o "treabă nemaiauzită" ca porturile să ţină de primării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne