MRU: Ceea ce face astăzi PSD este prostituţie politică

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice Mihai-Răzvan Ungureanu critică duplicitatea de care dă dovadă PSD care deşi acum doi ani nu era de acord cu facultatea în limba maghiară de la Târgu Mureş, lucru inclus chiar în moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de el, dar acum că are nevoie de UDMR la guvernare s-a răzgândit şi face „prostituţie politică”.

„PSD este de acord cu facultatea în limba maghiară la Târgu Mureş, la doi ani după ce a refuzat această iniţiativă. Propunerea a constituit inclusiv un punct în moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu. Ceea ce face astăzi PSD este prostituţie politică”, a precizat MRU.

Ungureanu a amintit că aplicarea hotărârii Guvernului Ungureanu, privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul UMF Târgu Mureş, a fost suspendată pe 4 mai 2012 în urma deciziei Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulate de conducerea UMF.

„Guvernul Ungureanu a atacat cu recurs sentinţa de suspendare, însă Guvernul Ponta a decis să retragă recursul formulat de fostul Executiv. Pe atunci, discuţiile UDMR-ului erau foarte acide la adresa domnului Ponta. PSD-ul nu are niciun principiu politic, iar de doi ani de zile PSD-ul a adus România într-o instabilitate politică fără precedent. Refuz să susţin un guvern ipocrit şi voi da un vot negativ în Parlament”, a declarat Răzvan Ungureanu.

PSD-ul nu are niciun principiu politic, iar de doi ani de zile PSD-ul a adus România într-o instabilitate politică fără precedent. Refuz să susţin un guvern ipocrit şi voi da un vot negativ în Parlament - MRU

La 27 aprilie 2012 în Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ungureanu se prezicează: "Guvernul a cedat şantajului UDMR şi a încălcat principiul autonomiei universitare în cazul UMF Târgu Mureş — o decizie care readuce în România teme ale trecutului."

Luni situaţia s-a schimbat: "Acordul UDMR-USD prevede soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare prin departamente separate la UMF Târgu Mureş în conformitate cu înţelegerea semnată în data de 22 septembrie 2012 la Târgu Mureş de către cadrele didactice române şi maghiare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne